НУБіП долучається до вирішення проблем агропромислового комплексу України

8 березня 2015 року

     Наш університет – провідний дослідницький виш аграрного профілю і тому ми не можемо стояти осторонь проблем АПК України. Днями делегація на чолі з ректором Станіславом Ніколаєнком взяла участь у IV Всеукраїнському аграрному форумі. Він об’єднав більш, як 500 представників сільського господарства з усіх областей для обговорення нагальних проблем в галузі, недопущення занепаду аграрного сектору та зменшення показників сільгоспвиробництва.

     У роботі форуму взяли участь міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, голова комітету з питань аграрної політики та земельних ресурсів України Тарас Кутовий, заступник голови комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Олександр Бакуменко, члени міжфракційного депутатського «Аграрного об’єднання», народні депутати України, керівники профільних аграрних асоціацій та ін.
 

     У резолюції форуму зазначено, що після підписання коаліційної угоди та формування нового складу Кабінету Міністрів України відбулися певні зрушення щодо поліпшення умов роботи сільськогосподарських товаровиробників.
     У той же час, значна кількість питань в галузі агропромислового комплексу України залишаються не вирішеними.
    Так, зросло фіскальне навантаження, збільшилася величина єдиного сільськогосподарського податку. Через різку девальвацію національної валюти під загрозою проведення весняно-польових робіт. 

     Виходом з кризи має стати затвердження і реалізація комплексної програми порятунку українського села, про що зазначив ректор, голова Асоціації аграрних університетів Станіслав Ніколаєнко. До розробки цього документу готові долучитися науковці нашого університету.
     На завершення учасники форуму звернулися до Президента України, Прем’єр-міністра України та голів депутатських фракцій щодо підтримки пріоритетних законопроектів для галузі агропромислового комплексу.

Вікторія Мельник,
доцент кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві

 

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook