Рада ректорів столиці обговорила гострі проблеми вищої освіти

24 лютого 2015 року

 23 лютого в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбулося засідання Ради ректорів м.Києва. В ній взяли участь міністр освіти і науки Сергій Квіт, голова Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України Лілія Гриневич, народний депутат України Юрій Луценко.

 
Станіслав Ніколаєнко від імені представників вищої школи виступив із пропозиціями щодо подолання кризи в галузі. Він висунув п’ять тез, на які потрібно  Верховній Раді, Міністерству освіти і науки, Кабінету Міністрів України негайно звернути увагу. Перше – владі не відсторонюватись від наявного потенціалу вишів, не ігнорувати думку колективів. З кризи не вийти без використання наукового потенціалу країни.
 
Друге – негайно зупинити руйнацію вузів, зняти обмеження по заробітній платі. Обмеження зарплати – це привід для корупційних схем. Ректор НУБіП також висловився щодо відміни податку на землю для освітніх установ, зміну Закону «Про вищу освіту» стосовно діяльності технікумів і коледжів, запропонував ліквідувати дуалізм в освітньо-кваліфікаційних рівнях: молодший спеціаліст – молодший бакалавр. Станіслав Ніколаєнко закликав не рушити ступеневу підготовку в університетах. Адже лише прийом на ОКР «Бакалавр» на базі технікумів до НУБіПу на ІІ-ІІІ курс економить щорічно державі до двох мільйонів гривень!
 
Ніколаєнко також закликав голову фракції Блока Петра Порошенка у Верховній Раді України в решті-решт надати допомогу по ремонту третього корпусу. Юрій Луценко обіцяв підтримку, незважаючи на важку ситуацію в країні.
 
На нараді вперше за багато років відбулася гостра розмова щодо стану справ в освіті, реальних проблем у вищій школі.
 
Денис Рудень
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook