Вчена рада факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК окреслила основні завдання колективу та схвалила план роботи на 2023/2024 н.р.

14 серпня 2023 року
  12 серпня 2023 року під головуванням декана Лариси Баль-Прилипко відбулося перше у новому навчальному році розширене засідання Вченої ради факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Порядок денний стосувався поточних нагальних питань життя факультету та перспектив розвитку на новий навчальний рік.
  Делегатом від ректорату на засідання завітала начальниця навчально-методичного відділу Лариса Кліх, директор Української лабораторії якості та безпеки продукції АПК Валентина Корнієнко та роботодавці.
  У ході доповіді декан факультету, професор Лариса Баль-Прилипко доповіла присутнім про підсумки діяльності науково-педагогічного колективу факультету, розвиток матеріально-технічної бази та завдання на 2023/2024 навчальний рік. Доповідач зосередила увагу присутніх на підсумках подання заяв від вступників ОС Бакалавр на основі повної загальної середньої освіти та освітньо-професійної програми підготовки фахівців ОС Магістр.
 
 
  У своїй доповіді Лариса Вацлавівна зазначила, що за показниками в рейтингу «ТОП-200» наш університет увійшов до десятки кращих закладів вищої освіти і займає восьме місце, а серед ЗВО міста Києва – третє. Міжнародний рейтинг WEBOMETRICS включив НУБіП до трійки кращих університетів України. Велика заслуга в цьому досягненні всього колективу університету.
  Наголошуючи на завданнях факультету на 2023/2024 н.р., зосередила увагу присутніх на основних питаннях, серед них важливе місце відведено якості роботи та результативності профорієнтаційної роботи кафедр факультету.
  Також відмітила, що на факультеті активно впроваджується і реалізується Концепція підготовки студентів ОС «Бакалавр» – проведення лабораторно-практичних занять в умовах харчових виробництв; ОС «Магістр» – проведення лекцій, науково-дослідних робіт з виконання магістерських досліджень, майстер класів: приготування ковбаси вареної «Дитяча вершкова», «Корисні властивості чаю», «Удосконалення практичних навичок у використанні сучасного кулінарного смарт-робота Thermomix», «Технологія випікання великодніх пасок», «Інноваційні технології мꞌяких сирів», «Винна церемонія», «Маркування харчових продуктів», «Борщ як частина українського культурного коду» та інші.
 
  Акцентувала увагу членів ученої ради на загальних завданнях з організації освітньо-науково-виховного процесу в умовах воєнного стану у 2023-2024 навчальному році, а саме:
1) в освітній діяльності:
  • забезпечити якісну підготовку фахівців набору 2023 року освітніх ступенів бакалавра та магістра згідно з вимогами нового покоління стандартів вищої освіти, що базуються на компетентнісному підході з урахуванням необхідності посилення технологічної підготовки студентів;
  • забезпечити успішне проходження акредитаційної експертизи підготовки здобувачів ОС «Бакалавр» спеціальність 229 «Громадське здоровꞌя»;  
  • системно поліпшувати профорієнтаційну роботу у загальноосвітніх навчальних закладах, використовуючи традиційні форми, а також через соціальні мережі, засоби масової інформації;
  • узгоджувати освітньо-професійні програми підготовки фахівців та навчальних планів факультету з провідними зарубіжними університетами, Радою роботодавців факультету;
  • завершити підготовку та розміщення на навчально-інформаційному порталі НУБіП України електронні навчальні курси всіх дисциплін упродовж 2023 року;
  • продовжити практику обов'язкового проходження стажування науково-педагогічних працівників на базі передових підприємств (організацій, установ) з метою підвищення світогляду та рівня практичної підготовки за окремими спеціалізаціями;
  • продовжити практику залучення студентів магістратури до виконання наукових тем кафедр з обов'язковою їх участю і виступами на наукових конференціях та публікацією матеріалів дослідження;
2) у науковій діяльності:
  • посилити активізацію роботи НПП щодо залучення фінансових ресурсів, в т.ч. від державних і вітчизняних комерційних структур, міжнародних грантів на проведення наукових досліджень у проектах програми ЄС з наукової мобільності, досліджень та інновацій «Еrasmus+» «Horizont 2025»;
  • підвищення кількісних та якісних показників наукових публікацій НПП, докторантів і аспірантів в іноземних рейтингових журналах.
  • здійснювати систематичний моніторинг індексу Гірша та Google Scholar кожного НПП факультету;
  • залучення до аспірантури та докторантури талановитої молоді з обов'язковим сертифікатом мов країн Європейського союзу (на рівні не нижче В2);
  • активізацію роботи колективу на здобуття державних, галузевих та іменних премій;
  • сприяти поліпшенню матеріально-технічної бази факультету – здійснювати пошук позабюджетних коштів (гранти, у т.ч. міжнародні, спецкошти, благодійні внески від випускників факультету, партнерів та ін.) для постійного покращення матеріально-технічної бази факультету шляхом придбання обладнання для проведення занять із студентами з метою набуття ними практичних навиків і компетенцій;
  • спрямовувати господарську діяльність на проведення капітальних та поточних ремонтів у гуртожитку №9 та кафедрах факультету, перехід на енергоощадливі технології. 
 
 
  В обговоренні проекту рішення вченої ради прийняли участь, завідувач кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції, доцент Галина Толок, завідувач кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК, доцент Володимир Василів та директор Української лабораторії якості та безпеки продукції АПК Валентина Корнієнко. Представником від студенства виступила Єва Толок, яка подякувала за надану можливість навчатись у Франції. Всі одноголосно підтримали проект рішення вченої ради та висловили побажання подальшого втілення запланованого на факультеті. 
  
  Члени вченої ради розглянули й інші важливі питання життєдіяльності факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, зокрема, затверджено План роботи вченої ради факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК на 2023-2024 н.р., який розміщено на сайті факультету.
  Також вперше у новому навчальному році запрацювала новостворена кафедра громадського здоров’я та нутриціології, яку очолив Олег Швець, к.м.н., професор, президент Асоціації дієтологів України, лікар-терапевт вищої категорії, лікар-гастроентеролог вищої категорії, лікар-дієтолог вищої категорії. Після Вченої ради колектив мав нагоду подивитись матеріально-технічну базу кафедри, зокрема навчально-наукову лабораторію нутриціології здорового харчування, яка забезпечить підготовку здобувачів ОС "Бакалавр" спеціальності 229 "Громадське здоров'я"
  На завершення голова вченої ради Лариса Баль-Прилипко, подякувала всьому колективу за плідну роботу, підтримку та реалізацію планів, поставлених перед факультетом!!! Привітала усіх із початком нового навчального року та побажала здоров'я, плідної праці, Перемоги та мирного неба!
 
Оксана Пилипчук,

вчений секретар 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook