Проведення профорієнтаційної роботи, пошук майбутнього студента – наш головний пріоритет сьогодні

23 лютого 2015 року

 23 лютого відбулося чергове засідання звуженого ректорату. Продовжуючи започатковану традицію, участь у нараді цього разу взяли декани факультетів тваринництва та водних біоресурсів – Вадим Кондратюк, ветеринарної медицини – Микола Цвіліховський, агробіологічного – Григорій Демидась та директор ННІ післядипломної освіти Марія Кулаєць. Відкриваючи засідання, ректор Станіслав Ніколаєнко підбив підсумки минулого тижня та зосередив увагу присутніх на проведенні профорієнтаційної роботи. Проректору з навчальної і виховної роботи Сергію Кваші та навчальному відділу доручили підготувати комплексний план заходів щодо профорієнтаційної роботи, а проректору з науково-педагогічної роботи та розвитку університету Андрію Кудіну – активізувати висвітлення інформації про виш у засобах масової інформації. Як зазначив ректор, проведення профорієнтаційної роботи, пошук майбутнього студента – наш головний пріоритет сьогодні.

 
Учений секретар Оксана Барановська проінформувала ректорат про подачу звіту за результатами діяльності університету у 2014 році до Міністерства освіти і науки України. Цей документ, а також положення і склад наглядової ради університету, оновлений склад вченої ради до кінця дня будуть оприлюднені на офіційному сайті. 
 
Сергій Кваша визначив одним із головних завдань роботи навчального відділу перегляд змісту бакалаврських програм. Додатковим стимулом для цього є норма закону «Про вищу освіту», яка передбачає 60% нормативних дисциплін, 15% за вибором університету, а 25% за вибором самого студента. Також Сергій Миколайович презентував концепцію відзначення Дня університету. Його проведення планується на 29-30 травня. Так, у п’ятницю на стадіоні відбудуться загально університетські культурно-спортивні заходи, а в суботу – заходи на факультетах та інститутах, одним із них буде зустріч із випускниками всіх поколінь. Окрім цього, триває поточна робота – готуються пропозиції до нового положення про рейтинг, розглядаються можливості запровадження повноцінної системи документообігу та ін. 
 
Проректор з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань  Володимир Курило  доповів про підготовку необхідного пакету документів для забудовника житлового комплексу, інформаційну кампанію щодо переліку послуг санаторію-профілакторію.
 
Оксана Зазимко, начальник навчального відділу, презентувала проект положення про День відкритих дверей, який цьогоріч відбудеться 28 березня. Також в центрі уваги відділу   розробка і затвердження зразку диплома.
 
Радник ректора Дмитро Войтюк поділився з членами ректорату враженнями від проведених за останній час нарад та закликав серйозно ставитися до виконання поставлених завдань у складний для країни час.
 
Начальник планово-фінансового відділу Наталія Дробот проінформувала про затверджений Міністерством освіти і науки України кошторис на 2015 рік та хід роботи над штатним розписом. До кінця тижня відділ узагальнить пропозиції структурних підрозділів щодо вартості навчання.
 
На минулому тижні на підготовче відділення прибули перші слухачі з Нігерії, про що повідомив директор ННЦ міжнародної діяльності Вадим Ткачук. До 28 лютого заплановано підготувати та надіслати необхідні документи  для участі університету в QS-рейтингу.
 
Голова профспілкової організації працівників Ростислав Тарасенко вніс пропозицію привітати жінок університету напередодні  Міжнародного жіночого дня. Відповідне зібрання планується провести 6 березня.
 
 
На цьому тижні розпочнеться монтаж металочерепиці на даху третього навчального корпусу. До речі, у корпусі завершується встановлення вікон. Про це поінформував проректор з навчально-науково-виробничих питань Валерій Іщенко. Спільно з Сергієм Квашою, Григорієм Демидасем буде розроблений проект поліпшення трав’яного покриття стадіону та режим його експлуатації. На контролі проректора – облаштування їдальні в 12-му корпусі,ремонтні роботи в корпусах і гуртожитках, комплексне відновлення першого навчального корпусу, запуск лінії по виробництву меблів та ін.
 
Перший проректор Ігор Ібатуллін повідомив графік звітів за 2014 рік керівників навчально-дослідних господарств, що пройдуть на цьому тижні. В рамках  заслуховування результатів діяльності, планується обговорити, в т.ч. і з завідувачами кафедр, які використовують землі господарств, перспективи проведення посівної кампанії. Також Ігор Ілліч розпочинає традиційні зустрічі з аспірантами останнього року навчання. На окремій нараді буде розглянута діяльність Української лабораторії якості продукції АПК, її участь у підготовці фахівців, підвищенні кваліфікації професорсько-викладацького складу відповідних кафедр, роль у загальнодержавних масштабах.
 
Про роботу відділів кадрів, юридичного, спеціального, бухгалтерії та військової кафедри доповіли їх керівники – Микола Михайліченко, Андрій Бова, Геннадій Мірошниченко, Тетяна Кондрицька та Анатолій Есаулов.
 
 
Ректор Станіслав Ніколаєнко закликав основну увагу приділяти роботі зі студентами, активізувати профорієнтаційну роботу. Сергію Кваші доручено спільно з деканом гуманітарно-педагогічного факультету Василем Шинкаруком провести нараду із завідуючими кафедр гуманітарного циклу, де напрацювати перспективи їх діяльності та розвитку. 
 
Також були розглянуті і інші питання життєдіяльності університету та дані відповідні доручення.
 
Дeниc Рyдeнь
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook