Хід жнив у навчально-дослідних господарствах на контролі ректорату

6 серпня 2023 року
  Головна турбота навчально-дослідних господарств сьогодні це жнива. Ректор Станіслав Ніколаєнко та проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк відвідали ВП НУБіП України «Агрономічна дослідна станція» та «Великоснітинське НДГ ім. О.В. Музиченка»», щоб підтримати виробничників, наочно ознайомитись зі станом справ та допомогти у вирішенні нагальних питань.

  Кожного року жнива мають свою родзинку, не буває легких жнив. Цьогоріч вони розпочалися трохи пізніше через дощі, і зараз спекотна погода межує з частими дощами, а отже виробничникам потрібно дуже мобільно реагувати на погоду, щоб якнайшвидше зібрати урожай, не допустити втрат і в той же час зібрати зерно базової вологості. Зараз жнива в НДГ вже перетнули екватор.
  Станіслав Миколайович разом з Вадимом Миколайовичем побували на полях, поспілкувалися з комбайнерами і водіями, спільно з агрономами визначили кількість втрат під час роботи комбайнів, ознайомились з організацією транспортування зерна з поля та роботою вагових та току.

 

  В «Агрономічній дослідній станції» станом на сьогодні вже зібрано понад 1000 т зерна пшениці з половини посіяних площ. Середня урожайність біля 6 т/га. Це більш, як на тону з гектара перевищує показник минулого року. Серед позитивів ректор відзначив, що в цьому господарстві дбають про ефективність використання земель. Цього року посіяно 6 га гречки поукісно, вже зараз, після збирання ячменю, що вдвічі збільшило площу під цією важливою культурою. В доброму стані знаходяться і поля соняшнику та кукурудзи, головне, щоб далі не підвела погода.
  У «Великоснітинському НДГ» також зібрано біля половини площ озимої пшениці, намолочено близька 1,5 тис т зерна. Середня урожайність станом на зараз становить 5,5 т/га та перевищує минулорічну. Важливо зберегти ці позиції до кінця жнив не допустити втрат. Паралельно із збиранням зерна проводиться заготівля соломи. Вже зібрано біля третини від річної потреби господарства.

 

  Побували керівники і на молочно-товарних фермах господарств, поспілкувалися з головними спеціалістами, обговорили результати роботи та визначили шляхи поліпшення стану справ.
  Жнива тривають, попереду ще багато роботи, але навчально-дослідні господарства університету здатні її виконати з найкращими результатами!


Микола Грунтковський,
начальник відділу організаційної діяльності НДГ,
Боярської ЛДС та навчально-виробничої практики

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook