Музейний фонд НУБіП України поповнився новими експонатами

16 березня 2023 року
  Мати друзів – велике щастя! А мати друзів меценатів – справжній подарунок долі! Зараз ми говоримо про дружбу музею історії НУБіП України та родини Литвиненко-Бондаренко, які вже не вперше допомагають нашому університету. 
Сергій Бондаренко з подарунками для НУБіП України. 2023 р.
 
  Сьогодні хочемо розповісти про нові надходження до музею історії НУБіП України та музею анатомії ветеринарного факультету нашого університету. Серед нових експонатів, які привіз нам Сергій Бондаренко для історичного музею, були предмети старожитностей часів Русі: прикраса-оберіг у вигляді півмісяця кінчиками вниз – «Лунниця», персні з рослинним та тваринним орнаментом та різні елементи з прикрас того часу. Також музею були подаровані різні медалі: «За оборону Києва», «За трудову відвагу», «За освоєння цілинних земель», «Воїну-інтернаціоналісту від вдячного афганського народу», «За доблесну працю у Великій Вітчизняній війні 1941–945 рр.»; орден «Червона зірка Ветеран Афганської війни», орден «Вітчизняна війна» ІІІ ступеня, бінокль часів Другої світової війни та старовинну лопатку для зрізання сотів у вулику. 
Різні медалі та ордени 
  
          Лопатка для зрізання сотів у вулику                Бінокль часів Другої світової війни
 
Предмети старожитностей часів Русі
 
  Музею анатомії було подаровано різні гнізда пташок та висушений жук-олень. Окрім того, ветеринарний факультет отримав різні катетери, системи для крапельниць та медичне обладнання. 
Різні катетери, системи для крапельниць та медичне обладнання 
Різні гнізда пташок 
Висушений жук-олень
 
  Кафедрі військової підготовки було подаровано від родини Литвиненко-Бондаренко турнікети для навчання студентів та куля в розрізі.
 
Турнікети для навчання 
Куля в розрізі
 

  Недаремно є вислів «В єдності – сила!», саме спільними зусиллями ми зможемо перемогти будь-якого ворога та лишитися людьми!

 
 
Марія Поливач,

директор музею історії НУБіП України 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook