Представлено керівників інститутів та факультетів оновленої структури університету

12 січня 2015 року

 12 січня ректор університету Станіслав Ніколаєнко, перший проректор Ігор Ібатуллін, проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, проректор з навчально-науково-виробничої роботи і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко, учений секретар Оксана Барановська, начальники планово-фінансового відділу Наталія Дробот, відділу кадрів Микола Михайліченко, навчального відділу Оксана Зазимко, голова профспілки працівників Ростислав Тарасенко зустрічалися з колективами навчально-наукових інститутів та факультетів і представили їм нових керівників. Так, в.о. декана агробіологічного факультету призначено професора Григорія Демидася, гуманітарно-педагогічного факультету – професора Василя Шинкарука, факультету ветеринарної медицини – професора Миколу Цвіліховського, економічного факультету – професора Анатолія Діброву, факультету аграрного менеджменту – доцента Анатолія Остапчука, факультету харчових технологій та управління якістю АПК - професора Ларису Баль-Прилипко, факультету інформаційних технологій – доцента Олену Глазунову, факультету землевпорядкування – доцента Ірину Купріянчик, юридичного факультету – доцента Олену Яру, факультету тваринництва та водних біоресурсів – доцента Вадима Кондратюка, факультету захисту рослин,  біотехнологій та екології – професора Миколу Долю.

Директорами навчально-наукових інститутів призначено професорів Валерія Дубровіна (технічний ННІ), Володимира Козирського (ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження), Петра Лакиду (ННІ лісового та садово-паркового господарства), в.о. директора ННІ післядипломної освіти – професора Марію Кулаєць.

 
   На цих зустрічах обговорювався також новий Закон «Про вищу освіту», який вимагає нової якості вищої школи, приведення до єдиних стандартів в управлінських структурах. Тому на виконання рішення вченої ради від 24 грудня минулого року виданий наказ ректора «Про зміни в структурі університету». Згідно з ним запроваджено більш дієву, ефективну структуру управління. Ректор наголосив, що ми не можемо миритися з некерованістю вишу, втрачанням всіх позицій. Тому з 12 ННІ і 20 факультетів залишили відповідно 4 і 11. Це дозволить більш оперативно впливати на якість навчально-наукового процесу і підвищить відповідальність посадових осіб. Оптимізовано структуру управління, скорочено низку науково-навчальних центрів. Це дозволило університету зекономити і завершити 2014 рік без боргів, ще більше заощадження коштів очікується і в 2015 році.
 
 
 
 
   Ми реорганізували науково-дослідні інститути: з 12 залишили 6. Їх очолюватимуть кращі вчені, суміщаючи посади професора чи завідувача кафедри з посадою директора НДІ. Також, на вимогу факультетів, низку кафедр передано з інститутів, де вони були непрофільними. 
 
 
 
   Наступне важливе питання, що обговорювалося на цих зустрічах, – реалізація  програми розвитку «Голосіївська ініціатива – 2020», річний план з реалізації якої вже затверджено. 
 
   Попри складну політичну, соціально-економічну ситуацію, війну на Сході, важкий бюджет 2015 року колектив університету мусить бути консолідованим, єдиним і організованим. У цьому році матеріально складно всім: важко буде вести господарську роботу, утримувати базу, є проблеми із заробітною платою. Так, Верховна Рада України ухвалила закон, згідно якого обмежується розмір зарплати для бюджетних установ. Він складає 7 мінімальних зарплат, тобто близько 8,5 тисяч гривень. Це болючий для вишів крок: тільки в нашому університеті він торкається більше тисячі ста осіб. Ректор направив листа прем’єр-міністру, звернувся до Верховної Ради України з проханням зняти цей рівень обмежень взагалі або ж підняти його до 10 мінімумів. Керівництво університету сподівається на розуміння та підтримку в цьому питанні. Окрім того, обмеження рівня зарплат знівелювало ідею рейтингу. Але у відпустки за власний рахунок ніхто не йтиме.
 
 
 
 
   Останнім питанням, що обговорювалося на зустрічах, був графік роботи на січень. У зв’язку з економією використання енергоресурсів, другий навчальний семестр розпочнеться 9 лютого. Але якщо у січні суттєво зекономити не вдасться, то буде розглянута можливість канікули закінчити раніше. Зараз організовано навчання керівників структурних підрозділів, викладачів, ведеться методична підготовка до навчального процесу, наукових досліджень. 
 
 
 
    У своїх виступах керівники підрозділів зорієнтували колективи на плідну копітку роботу та окреслили плани на найближчий період. 
 
Ірина Білоус
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook