Стартував меморіал з мініфутболу імені Сергія Романчука

7 березня 2023 року
  7 березня в НУБіП стартував меморіал з мініфутболу імені Сергія Романчука. Це – змагання, присвячені добрій пам’яті нашого випускника, який загинув, захищаючи Україну. Вони проводяться вперше, але будуть традиційними, певні члени сенату Студентської організації НУБіП, які і організували цей турнір пам’яті, та ведучий відкриття Роман Мамчур.

 

  Вшанувати пам'ять фронтовика зібралися його колеги, друзі, студенти університету.
  Ректор університету Станіслав Ніколаєнко, згадуючи Сергія Романчука, якого він добре пам’ятає як активного студента, справжнього педагога, говорив про нього як про колегу і патріота. 2016 року він з відзнакою закінчив факультет аграрного менеджменту, паралельно навчався в Університеті прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф та якийсь час виконував обов’язки заступника декана рідного ФАМ, все життя займався спортом – був багаторазовим чемпіоном НУБіП з футболу, чемпіоном Києва з присідання, тренував університетську футбольну команду «Любомир».
  Все це мирне життя лишилося позаду після 24 лютого 2022 року. З перших днів війни Сергій вступив до лав тероборони рідного Лугинського району, що на Житомирщині. Згодом підписав контракт і став бійцем ЗСУ, пішов захищати Україну на Схід. Героїчно загинув у перший день літа поблизу села Покровське Бахмутського району. Йому було лише 27.
  Очільник університету подякував батькам Сергія – Валентину Леонідовичу і Наталії Федорівні, які виховали такого славного сина. Бо саме завдяки таким Україна і протистоїть страшній рашистській навалі. Сьогодні рідні фронтовика завітали на цей турнір, а в своєму виступі Наталія Федорівна подякувала ректору, колективу, студентству за організацію меморіального турніру з футболу, який так любив Сергій.

  Світла, чесна, порядна людина, справжній українець, пригадує депутат Київської МДА Вадим Іванченко, який завжди підтримує ініціативи студентства НУБіП, от і цього разу завітав на відкриття турніру. Коли розпочалася війна, Сергій був за кордоном, але повернувся, щоб боронити рідну землю. І віддав за неї життя.
  Він був зіркою факультету і пішов з життя героєм – це вже характеристика Сергія від заступниці декана факультету аграрного менеджменту Лариси Карпенко.

 

  Змагання з мініфутболу для вшанування полеглого героя, можливо, не найбільш звичний спосіб, говорить в.о. голови сенату СО НУБіП Олександр Вертелецький. Але у нашому випадку цілком логічний, адже Сергій дуже любив футбол.

  Даючи старт змаганням, завідувач кафедри фізичного виховання Микола Костенко озвучив формат їх проведення – у 7 турів, і триватимуть протягом 9 тижнів за участі 8 команд: «Модас», «Харчовик», «Монако», «Лідер», «ПроФАМ», «Геодезист», «Колос» та «Амстер».

 

  

 


Ірина Кушніренко
 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook