Обговорено напрями співробітництва в галузі аграрної освіти із Міністерством сільського господарства, продовольства та лісівництва Франції

10 грудня 2014 року

     9 грудня 2014 року на зустріч із ректором університету Станіславом Ніколаєнком та директором ННЦ міжнародної діяльності Вадимом Ткачуком завітала делегація із Франції у складі директора бюро міжнародного співробітництва департаменту освіти Міністерства сільського господарства, продовольства та лісівництва Бертрана Вібрешта, координатора освітньої мережі Україна-Франція Бенуа Ледюка, асистента радника з питань сільського господарства посольства Франції в Україні Людмила Степури.


 

     Оскільки метою візиту гостей було знайомство з університетом та обговорення напрямів співробітництва в галузі аграрної освіти, Станіслав Ніколаєнко розповів про виш, його основні завдання та виклики, які стоять перед колективом. Ректор також акцентував увагу на необхідності розширення міжнародної співпраці, в тому числі із Францією, з якою ще з 1995 року університет досить активно працює по програмах академічних обмінів. Більше сотні викладачів та студентів пройшли стажування у кращих французьких підприємствах і вишах.

     В свою чергу, представники делегації проінформували про заплановані урядом Франції заходи на підтримку євроінтеграції України. Зокрема, в лютому 2015 року в Парижі відбудеться виставка і спрямовані на розширення співпраці у науці зустрічі. А в травні того ж року – українсько-французький освітній форум. До участі будуть запрошені представники вишів та агробізнесу. Результатом форуму мають стати конкретні шляхи по обміну досвідом та напрямах співпраці.
     Крім того, під час візиту делегація зустрілася із французькомовними студентами, викладачами університету та з робочим візитом завітала в ННІ лісового і садово-паркового господарства.

Вадим Ткачук,
директор ННЦ міжнародної діяльності
Ольга Наконечна

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook