Земельні відносини в Україні в умовах воєнного стану: вебінар для американських університетів

14 вересня 2022, 10:00
факультет землевпорядкування
   8 вересня 2022 року в Університеті штату Пенсильванія за підтримки Woskob New Century Fund розпочалася серія вебінарів «Вплив війни на сільське господарство, природні ресурси та суміжні сектори», що проводяться українськими вченими для викладачів та дослідників Консорціуму сільського та сільськогосподарського розвитку України (CURAD), членами якого окрім Університету Пенсильванії є Університет штату Огайо, Університет штату Канзас, Університет штату Луїзіана та Університет Міссурі. CURAD підтримує малі та середні сільськогосподарські підприємства, приділяючи особливу увагу гендерним питанням. Завдяки цим зусиллям CURAD сприяє постійному прогресу в напрямку сталого, демократичного управління землями.
 
   Перший вебінар на тему «Земельні відносини в Україні в умовах воєнного часу: виклики та шляхи вирішення» провів завідувач кафедри землевпорядного проектування НУБіП України, професор Андрій Мартин. В рамках вебінару для американської академічної аудиторії були представлені наступні теми:
  • полегшення доступу для українських фермерів до публічних земель сільськогосподарського призначення для проведення посівної кампанії весною 2022 року;
  • спеціальні правила функціонування цифрового земельного кадастру та реєстру прав на нерухоме майно у воєнний час;
  • нові правила планування використання земель для нагальних потреб (будівництво тимчасового житла, ремонт інфраструктури, перенесення підприємств тощо);
  • вплив війни на агробізнес та використання сільськогосподарських угідь;
  • вплив війни на ринок землі та нерухомості.
 
   Вебінар викликав значну цікавість та активне обговорення учасників, які щиро вболівають за Україну та її аграрну галузь.
 
 
Людмила Гунько,
доцент кафедри землевпорядного проектування

  

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook