Наукова робота вчених університету отримала високу оцінку НААН України

12 жовтня 2014 року

     Однією із знакових подій у житті нашого університету стало отримання колективом науковців — академіками Мельничуком М.Д., Бойко А.Л., Григорюком І.П. і Ліхановим А.Ф., Клюваденком А.А., Мартином Г.Г., Куковенко В.І.найвищої нагороди Національної академії аграрних наук України“Почесна відзнака НААН України” за  написання Атласу "Хміль звичайний (Humulus lupulus L.): від клітини до рослини”. Цю нагороду їм вручив президент НААН України академік Гадзало Я.М.

     

Колективне наукове видання — Атлас «Хміль звичайний (Humulus lupulus L.): від клітини до рослини» — результат багаторічної наполегливої праці науковців трьох поколінь, який високо оцінений науковою спільнотою України, Чехії, Польщі і Німеччини. Це перша у вітчизняній і зарубіжній науковій літературі робота такого формату, яка виконана на основі багаторічних фундаментальних досліджень. Особлива інформаційна цінність атласу полягає у розгорнутій подачі наочного матеріалу з урахуванням різних рівнів структурної організації рослин, який супроводжується детальними позначеннями українською і англійською мовами, оригінальними схемами, діаграмами та стосується специфіки морфологічної будови, анатомії, цитології, мікроклонального розмноження та вірусного патогенезу рослин, отриманого за використання сучасних методів мікроскопії.

               

 

Знаковим для науковців є те, що написаний він українською і англійською мовами. Атлас вже презентований в Європі та увійшов у світове цитування.

Щиро вітаємо авторів та бажаємо їм наснаги, великих творчих успіхів і нових відкриттів на науковій ниві!


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook