Факультет конструювання та дизайну

Міжнародна співпраця

Колективи кафедр активно співпрацюють з сучасними Світовими компаніями, такими як: «JohnDeerе» ‑ співпраця ведеться по програмі «Взаємодія фірми «JohnDeerе» з університетами» в напрямку підготовки кадрів по роботі з сучасної технікою компанії, адаптації її до природних зон України; Міжнародна фінансова корпорація IFC – надання консультаційних послуг стосовно обсягів спалювання соломи на теплові потреби в рамках програми «Стимулювання інвестиції у ресурсоефективність в Європі та Центральній Азії», а також ведеться тісна співпраця з Університетами: Оренбурзький державний аграрний університет; Ставропольський державний аграрний університет – співпраця ведеться з питань розробки і обґрунтування параметрів комбайнів, а також з питань впровадження точного землеробства; Шведський університет UPPSALLA UNIVERSITET ‑ співпраця в галузі наук про природокористування по програмі «Кооперації країн Балтійсько-Чорноморського регіону»; Угорський інститут сільськогосподарської інженерії (HungarianInstituteofAgriculturalEngineering) – співпраця по обґрунтуванню параметрів сільськогосподарських машин; Литовський сільськогосподарський університет «Інститут аграрної інженерії» ‑ співпраця по питаннях біопалив; Промисловий інститут сільськогосподарських машин (Польша); Чеській НДІ сільськогосподарської інженерії – співпраця в галузі розробки і впровадження біогазових установок; ГНУ «ВИЭСХ Россельхозакадемія» ‑ в галузі відновлювальних джерел енергії; Беларуська наукова установа РУП «НПУ НАН Беларуси по механизациисельськогохозяйства» та ін. В контексті співпраці з вище перерахованими установами організовуються Міжнародні конференції в яких активну участь приймають студенти факультету конструювання та дизайну машин і систем природокористування.
Факультет тісно співпрацює з представниками іноземних компаній: «Джон Дір» (США), «ВалтраВалмет» (Фінляндія), «Astra», «Амако», корпорації «AGCO» (США) та ряду інших. Це дає можливість викладачам та студентам ознайомитись з сучасними світовими технологіями та технікою під час виробничих практик, конференцій та Днях поля. Результатом співпраці є працевлаштування кращих випускників у представництвах фірм та поліпшення матеріальної бази університету.
 
Трактор модифікації 7130, що був подарований університету компанією "Джон Дір"
 
Продовжується співробітництво між факультетом КД та навчальними закладами Європи:
‑Факультетом сільськогосподарського машинобудування Дрезденського технічного університету;
‑Департаментом сільськогосподарських систем Університету природних ресурсів та прикладних наук про життя (BOKU, Відень, Австрія);
‑ Університетом прикладних наук Вайєнштефан-Трісдорф (Німеччина).
Щорічно близько 25 студентів факультету проходять виробничу практику на сільськогосподарських підприємствах Німеччини, Великої Британії та Данії, де ознайомлюються з новітніми технологіями вирощування, збирання та переробки сільськогосподарської продукції.
 
Проходження студенткою факультету виробничої практики на базі
Департаменту сільськогосподарських систем Університету природних
ресурсів та прикладних наук про життя (Відень)
 
Після проходження практики Дубровіна Ольга Валеріївна була зарахована на навчання до Університету природних ресурсів та прикладних наук про життя (Відень).
 
Загальний вигляд обладнання лабораторії біогазових технологій університету BOKU
 
Університет природних ресурсів та прикладних наук про життя (Відень)
 
Відвідування наукових лабораторій та ознайомлення з роботою навчальних стендів
 
У рамках співпраці НУБіП України, СНАУ, Hochschule Weihenstephan-Triesdorf (Німеччина, далі HSWT) та рад аграрних Вузів інших країн в т.ч. країн СНД та Південної Америки було створено міжнародну магістерську програму «Аграрний менеджмент» – «Master of Business Administration in Agriculture – MBA».
Основною умовою зарахування на навчання у HSWT є проходження навчальної практики на сільськогосподарському підприємстві Німеччини, або ж подання сертифікату встановленого зразка про проходження подібної практики. Впродовж цієї практики студенти не лише знайомляться з німецькою культурою, кухнею, традиціями, а й походять курси німецької мови, основ економіки, тваринництва, рослинництва та будови сільськогосподарської техніки провідних виробників та керування нею.
Перед приїздом до Німеччини кожен учасник програми проходить письмову та усну співбесіду німецькою мовою, для підтвердження відповідного рівня володіння нею, оскільки навчальний процес ведеться саме німецькою.
Далі наведені фото студента факультету Горбача Олександра Борисовича під час проходження навчально-виробничої практики в Університеті прикладних наук Вайєнштефан-Трісдорф (Німеччина).
 
Внесення рідких органічних добрив
       Посів червоної конюшини
(7-й день після збору озимого ячменю)

 

Комп’ютеризоване керування системами      
відгодівлі свиней, вентиляції та водопостачання
      Під час ремонту плуга
 

Факультет щорічно проводить міжнародні конференції, серед яких міжнародна конференція присвячена пам’яті Обухової Віолетти Сергіївни, а також ХVI міжнародна конференція науково-педагогічних працівників, наукових співробітників та аспірантів «Проблеми та перспективи розвитку технічних та біоенергетичних систем природокористування: конструювання та дизайн», а також конференція «Поляки України: шляхи і долі», що була проведена за підтримки міністерства іноземних справ Польщі.




Учасники ХХ міжнародної конференції присвяченої пам’яті Обухової Віолетти Сергіївни


Учасники конференції «Поляки України: шляхи і долі»

Представники факультету конструювання та дизайну проходили стажування за кордоном, зокрема професор кафедри матеріалознавства Лопатько Костянтин Георгійович проходив літнє стажування у Франції, в інституті Поля Сабатьє (Тулуза 3). За час стажування були проведені спільні досліди в лабораторії плазми Лапласа, налагоджені тісні наукові зв’язки між науковцями університету НУБіП та Поля Сабатьє для проведення майбутніх досліджень.
 

Лабораторія плазми Лапласа в інституті Поля Сабатье

Науково-педагогічні працівники факультету приймають активну участь у міжнародних заходах. Так доцент кафедри технології конструкційних матеріалів і матеріалознавства Гнилоскуренко С.В. взяв участь у науковому семінарі «Природозберігаючи технології та циркуляція ресурсів у техніці та машинобудуванні» (Sustainable Circulation Resource Engineering), що відбувся в Інтегрованому дослідницькому Центрі природозберігаючої енергетики та матеріалів Токійського Університету (Integrated Research Center for Sustainable Energy and Materials, The University of Tokyo).


Доцент кафедри технології конструкційних матеріалів і матеріалознавства Сергіенко Р. А. у 2018 році відвідав китайську компанію Giant Light Metal Technology (Kunshan) Co., Ltd, що є дочірньою компанією Giant Global Group, розташованої в місті Куньшань, провінція Цзянсу (Китай).


 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook