Олександр Вертелелецький: на факультеті землевпорядкування є усі можливості цікаво навчатися, активно відпочивати та працювати за фахом!

24 січня 2022 року
   Сьогоднішня розмова з лідером студентського самоврядування факультету землевпорядкування, третьокурсником Олександром Вертелецьким. Закінчивши Шишацький науковий ліцей II-III ступенів Полтавської обласної ради, він обрав НУБіП, де реалізовує усі свої здібності, паралельно працює за фахом і жодного разу не пошкодував про свій вибір.

  • Саша, чому серед інших ЗВО, ти обрав саме факультет землевпорядкування НУБіП?

     — Відверто кажучи, головну ціль для себе ставив – це вступ до столиці, потім почав шукати університет і спеціальність. Звернувсяза порадою до друга, який навчався в НУБіП, порекомендував мені нашу спеціальність 193. Зайшов на сайт університету, в інтернеті прочитав про геодезію та землеустрій. Зрозумів, що це доволі актуальна професія в Україні. Земля була, є і буде, цим я і керувався. Отак і вступив.

  • Як потрапив до складу студентської організації?

     — Із перших днів я відразу ж почав цікавитися активним життям в університеті. Познайомився з головою СО, розповів про свої таланти і все що я можу і міг би робити. В команду відразу ж забрали, на 1 курсі в другому семестрі вже був заступником голови СО факульетуту.

  • Чи цікаво навчатися, особливо коли поєднано дві форми: очна та дистанційна?

     — Стосовно навчання, я отримую величезне задоволення, коли гуртожиток переповнений студентами, коли територія університету заповнена ними ж. Добре, що наш університет таки обрав змішану форму навчання. Це дозволяє університету жити! Дистанційно не дуже цікаво вчитися, але так-як сам процес навчання у нас налаштований досить добре, то вчитися можна) головне, щоб бажання було.

  • Доречі, щодо працевлаштування, знаю, що вже працюєш за фахом. Така можливість лише для кращих студентів чи ринок праці має багато пропозицій працевлаштування?

     — Так, дійсно працюю в компанії quadro.ua. Стосовно можливості працевлаштування, то не скажу, що це тільки для кращих студентів) так як взяти наприклад мене, побачив вакансію, скинув резюме, згодом почав працювати.
     У нас досить сильна рада роботодавців, яка підтримує і допомагає нашому факульетуту в усіх аспектах. Виробничники постійно звертаються до нас на факультет з вакансіями для студентів, які хочуть працювати у вільний від навчання час. Звісно, спочатку запропонують студентам, які проявляють свої здібності не лише в навчанні, а й загалом проявляють активність у житті факульетуту та і всього університету. Тому раджу не сидіти на місці, а вдосконалюватися кожного дня. Таким чином робота з'явиться швидше, хоча буде вона у всіх, якщо тобі дійсно цікава наша справа.

  • Що варто додати до організації цікавого дозвілля сучасного студента?

     — Як на мене, дозвілля – це один з моментів твого вільного часу. Раджу в цей час прикладати зусилля для вдосконалення себе, ну або ж відпочити трохи (але не багато)!
     Було б круто, якби на факультеті було більше якихось тренінгів, конференцій студентів з роботодавцями, майстер-класів і тд. На парах всього не розкажуть і не покажуть. Через карантинні обмеження такі зустрічі зараз майже не проходять. Добре, що більшість заходів все ж таки проходить онлайн, в цьому теж велика заслуга нашого декана Тараса Євсюкова та роботодавців.
     Не забуваймо про здоров'я, більше спортивних заходів та якихось спортивних акцій тощо.
     Рекомендую відвідати кожному оперний театр, сходіть на стадіон, повболівайте за збірну України, або ж хоча б просто сходіть в музей.

  • Якби можна повернути час назад, зробив би вибір так само?

     — Ні каплі не жалкую про вступ на факультет землевпорядкування, полюбив його і НУБіП повністю. Готовий відстоювати інтереси університету будь-де і будь-коли!
     Зрозумів, що це моє і нікуди я звідси не подінусь!

  • Через рік ти отримаєш диплом бакалавра, чи плануєш продовжувати навчання?

     — Планую і буду вступати, спеціальність і університет змінювати не буду.
     Диплом магістра потрібен, як мінімум, сертифікат для роботи не отримаєш без диплома магістра. В мене якраз це в планах, але треба ще добре підготуватися до вступу. Удосконалюю знання з іноземної мови.

  • Дякую за змістовну розмову, хай щастить!

     — Дуже дякую і вам)
     Цвітіть, працюйте і не здавайтесь!
     На все добре!

Розмовляла Наталія Мединська,
в.о. завідувача кафедри земельного кадастру

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook