Підбито підсумки роботи над науковими проєктами

8 грудня 2021 року

8 грудня 2021 року згідно наказу ректора НУБіП України від 27 жовтня 2021 року № 1158 відбулося онлайн-засідання наукової ради факультету конструювання та дизайну, на якому було розглянуто звіти НДР з державним фінансуванням та ініціативних тематик. Для цього було сформовано комісію, в яку ввійшли провідні вчені факультету та представники науково-організаційного відділу НДЧ.

У вступному слові голова наукової ради факультету конструювання та дизайну проф. Юрій Ромасевич ознайомив учасників засідання з тематикою досліджень, які виконуються на факультеті. У поточному році їх п’ять, з них три – завершальні. Крім того, дослідження ведуться і за п’ятьма ініціативними темами.

 

Керівники НДР представили членам комісії наукові напрацювання, ознайомили з результатами проведених досліджень.

Д.т.н., професор Микола Чаусов доповів про виконання НДР на тему «Нові способи підвищення втомної довговічності алюмінієвих сплавів за рахунок використання імпульсного введення енергії і нанотехнологій». Отримані результати пов’язані зі створенням фізико-механічної моделі прогнозування втомної довговічності алюмінієвих сплавів, втому числі, при дії динамічних незрівноважених процесів. Значна кількість публікацій у наукомеричних базах даних виконавців цього проєкту та їхня висока цитованість говорить про актуальність проведених досліджень.

 

К.т.н., доцент Андрій Пилипенко доповів про виконання НДР на тему «Наукове обґрунтування і розробка методів динамічного моделювання та режимно-параметричної оптимізації сучасних вантажопідйомних машин». Результати цієї теми були позитивно сприйняті членами комісії, було відмічено значний їхній об’єм та глибина опрацювання окремих питань.

 

Д.т.н., професор Володимир Булгаков доповів про виконання НДР на тему «Розроблення ресурсозберігаючих вібраційних технологій та технічних засобів для галузі буряківництва». Доповідач розповів про основні результати проведених наукових досліджень, зокрема, про розроблені математичні моделі руху фронтально начіпленої гичкозбиральної та задньоначіпленої асиметричної гичкозбиральної машин. Хоча тема і перехідна, результати, що отримані її виконавцями, показують високий рівень досліджень, про цо свідчить значна кількість публікацій у наукометричних базах Scopus / Web of Science.

 

Д.т.н., професор Костянтин Лопатько доповів про виконання НДР на тему «Розробка ресурсозберігаючих технологій покращення показників якості рослинних біоресурсів нановмісними препаратами». Керівник тематики розповів про нові методи отримання наночастинок металів для створення мікроелементних комплексів для рослин та встановлення дозозалежних ефектів стимуляції розвитку рослин.

Всі отримані результати були критично обговорені, їм дана позитивна оцінка. Крім того, було намічено перспективні шляхи подальшого розвитку наукової роботи на факультеті, зокрема, шляхом виконання сумісних (міжкафедральних) наукових проєктів.

На засіданні наукової ради факультету конструювання та дизайну були розглянуті також ініціативні тематики.

Підбиваючи підсумки, голова наукової ради факультету конструювання та дизайну проф. Юрій Ромасевич в загальному позитивно оцінив науково-дослідну роботу, яка проводиться співробітниками факультету, підкреслив значний потенціал досліджень та побажав всім учасникам успіху і подальших наукових звершень.

 

 

Олександра Троханяк

секретар наукової ради факультету конструювання та дизайну

 

Юрій Ромасевич

голова наукової ради факультету конструювання та дизайну

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook