Виховна година «Бережи здоров’я» до дня боротьби ВІЛ/СНІД для студентів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

1 грудня 2021 року

 

     Починаю з 1 грудня 1988 року, у світі відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Сьогодні проблема ВІЛ/СНІД особливо гостро стоїть в нашому суспільстві. Масштаби поширення вірусу імунодефіциту людини набули глобального характеру і постають реальною загрозою для всього світу.За даними ВООЗ, від початку світової епідемії ця хвороба забрала життя понад 32 мільйонів людей.

     В Україні, за даними Центру громадського здоров'я МОЗ, з 1987 року офіційно зареєстровано 455 124 випадки ВІЛ/СНІД серед громадян. Тобто кожен 97 українець є носієм цього вірусу…

     У Всесвітній день боротьби зі СНІДом, викладачі і студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, хочуть звернути увагу на цю проблему. Тому що дійсно, таких людей в нашому суспільстві багато і вони не мають прямої загрози для здорової людини.

      Способів передачі вірусу імунну-дефіциту на справді дуже мало і навіть при них, немає 100% вірогідності захворіти. ВІЛ передається: через кров, статевим шляхом та від матері до дитини. І ВІЛ не передається: через поцілунки, обійми, спільний посуд та кашлі або чханні.

На цьому фото принцеса Діана тісно спілкується з ВІЛ/СНІД інфікованими дітьми і це стало історичним моментом у відношення людей до цієї хвороби. Якщо члену королівської сім’ї дозволяють піти і потиснути руку пацієнтові, то хтось побачивши це теж може зробити 

     Символом боротьбизіСНІДом є червонастрічка, яка була задумана весною 1991 року. Їїідеяналежить художнику Франку Муру. Проект «Червонастрічка» символ співчуття, підтримки і надії на майбутнє без СНІДу.

    На сьогодні темп захворювання починає поступово зменшуватися, завдяки привертанні увазі суспільства до цієї проблеми. Вилікувати остаточно вірус імунну-дефіциту майже неможливо, за всю історію таких випадків було лише два. Тому кожен із нас може допомогти своєю підтримкою.

    Діяльність сучасної молоді, яка не погодилася з неминучістю, а почала активну роботу щодо захисту прав хворих, пропагування профілактики страшної хвороби, сприяла стабілізації і покращенню ситуації, що склалася внаслідок поширення СНІДу в Україні.Це буде вагомий крок, який наблизить всіх нас до вирішення цієї проблеми.

     Для більш масового звернення до цієї проблеми, на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК буде проведено низка заходів, для освідомлення студентів, а саме лекція в гуртожитку №9 про способи захисту від ВІЛ/СНІД, особливі групи ризику та в соціальній мережі Instagramопитування серед студентів чи знають вони, що таке ВІЛ/СНІД.

  

   

  

  

  

    

     Захід, що відбувався в гуртожитку №9, відвідали представники Навчально-наукового центру виховної роботи і соціального розвитку, а саме начальник відділу виховної роботи та студентських справ Сергій Михнюк та провідний фахівець відділу Катерина Шамро. Доповідь на тему: «Те, що повинен знати кожен про ВІЛ/СНІД», підготувала голова студентської ради гуртожитку Анастасія Ясинська.

     Після почутого, неможливо не вибрати життя. Кожен з нас до кінця усвідомив усю небезпеку, яку несе СНІД, і робитиме усе можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких та рідних від цієї страшної інфекції, бо СНІД може увійти  в кожен дім, кожну сім’ю.

Будьте здоровими та обережними!!!

Павло Паламарчук,
студент 2 курсу 1 групи
Тетяна Розбицька,
вихователь гуртожитку

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook