У студентів ІІІ курсу факультету ветеринарної медицини завершується перший семестр дистанційно-очного вивчення дисципліни «Патофізіологія тварин»

30 листопада 2021 року
З 29 листопада по 10 грудня 2021 року згідно графіка заліків і екзаменів, який затверджений начальником навчальної частини НУБіП України, студенти 3 курсу повного терміну навчання факультету ветеринарної медицини складатимуть залік з дисципліни «Патофізіологія тварин».

Основна мета дисципліни – пізнання основних закономірностей виникнення, розвитку та завершення патологічних явищ в організмі тварин. Отримані знання з дисципліни дають змогу майбутньому лікарю ветеринарної медицини зрозуміти механізми перебігу тих чи інших патологічних процесів в організмі тварин.
Не зважаючи на те, що перший семестр 2021/2022 навчального року був тяжким у зв’язку з епідемією коронавірусу і студенти тільки чотири тижні навчалися очно, після чого перейшли на дистанційну форму навчання, все таки, навчальна програма дисципліни виконана у повному обсязі завдяки тому, що в період очного навчання більшість лабораторних занять студенти виконували з використанням лабораторних тварин і лабораторного обладнання.
Протягом семестру допомогу у дистанційному навчанні студентам надавали науково-педагогічні працівники кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка академік Анатолій Мазуркевич, доцент Юрій Харкевич, старший викладачі Тарас Савчук і Руслана Постой, асистент Роман Бокотько, які постійно контактували із студентами, надаючи консультації з необхідних питань у формі відео-конференцій з використанням платформи WebEx або ZOOM.
Також студентам читалися лекції онлайн та проводились лабораторні заняття з використанням електронного навчального курсу дисципліни «Патофізіологія тварин», який розміщений на платформі Elearn (https://elearn.nubip.edu.ua/login/index.php).

 

 

 
Студенти частково змогли самостійно опрацювати матеріал і отримати необхідні знання, які їм знадобляться в майбутньому, щоб стати висококваліфікованими спеціалістами.

Успішність студентів в цілому по курсу становить 82 %. Це студенти, які опанували викладені лекції, виконали завдання з лабораторних і самостійних робіт та успішно склали модулі та захистили його усно онлайн. Інші 18 % не повністю виконали навчальний план і доопрацьовують необхідний матеріал.
 
 
 

Бажаємо усім міцного здоров’я і успіхів у завершенні навчального семестру.
Всім – тільки 36,6!
Будьте здорові!

Тарас Савчук,
старший викладач кафедри хірургії і
патофізіології імені академіка І.О. Поваженка

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook