Підбиття підсумків, та плани на майбутнє. На кафедрі процесів і обладнання переробки продукції АПК відбулось чергове засідання

22 листопада 2021 року

     Зважаючи на складну епідеміологічну обстановку в країні та протиепідемічні заходи, кафедра процесів і обладнання переробки продукції АПК факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК здійснює навчально-наукову діяльність згідно затверджених планів. І звичайно кожного місяця необхідно підвести підсумки, скорегувати та намітити плани роботи кафедри. Так сталось і цього разу. В чергове відбулось засідання кафедри.

  Згідно порядку денного, по першому питанню, співробітники кафедри розглянули звіт з наукової роботи здобувача першого року навчання Оксани Зозуляк, тема дисертації якої “Обґрунтування конструктивно-технологічних параметрів вібровідцентрового електроосмотичного зневоложення високовологої сировини переробних і харчових виробництв”.
     Під час обговорення виступив керівник дисертаційної роботи, професор кафедри Ігор Паламарчук, який зазначив, що дисертантка має фахову освіту, протягом останніх 10 років працювала у системі вищої освіти за напрямами, що пов’язані із харчовими технологіями, у т.ч. на кафедрі технології м’ясних, рибних та морепродуктів факультету харчових технологій та управління якості продукції АПК НУБіП України; опублікувала більше 10 наукових праць за представленою тематикою дисертації. 
     Виконуючий обов’язки завідувача кафедри, доцент Володимир Василів відмітив, що Оксана Володимирівна виконує всі свої обов’язки сумлінно та дисципліновано, особливо, що стосується наукової роботи.
   З огляду на сказане члени кафедри одноголосно ухвалили рекомендувати до затвердження на засіданні вченої ради факультету харчових технологій та управління якості продукції АПК звіт з наукової роботи здобувача Оксани Зозуляк.
   По другому питанню заслухали інформацію виконуючого обов’язки завідувача кафедри, доцента Василіва Володимира Павловича про рекомендацію кафедри подати на конкурс на заміщення посади доцента кафедри кандидатуру кандидата технічних наук, доцента Сарани Віктора Володимировича. 
     Під час жвавого обговорення виступили професор Паламарчук Ігор Павлович, доценти Муштрук Михайло Михайлович і Бурова Зінаїда Андріївна, які відмітили, що Сарана Віктор Володимирович працює у Національному університеті біоресурсів і природокористування України вже 16 років. В даний час читає курси лекцій та веде лабораторні й практичні роботи з трьох дисциплін кафедри, має 5 атестованих ЕНК, за останні 5 років є співавтором 40 наукових праць, в тому числі 3 публікацій в Scopus, 4 монографій, 6 навчальних посібників; має h-індекс: Scopus – 1, Google Scholar – 5; пройшов курси підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників в 2016 р. та 2021 р. В рамках науково-педагогічної діяльності Віктор Володимирович Сарана виявив себе кваліфікованим спеціалістом, що в повному обсязі виконує свої обов’язки.
     Василів Володимир відмітив цілеспрямованість, наполегливість, службову дисциплінованість Сарани Віктора Володимировича у виконанні навчально-наукових завдань. За час роботи на кафедрі він зарекомендував себе як кваліфікований викладач, який на належному науково-методичному рівні читає лекції та проводить лабораторно-практичні заняття, активно займається науково-дослідною роботою, користується повагою серед колег.
     Тому кафедра одноголосно ухвалила рекомендувати кандидатуру Сарани Віктора Володимировича до участі в конкурсі на посаду доцента кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК НУБіП України.
   Наступне питання стосувалось наповненню рейтингової форми викладачів кафедри за 2020-21 навчальний та 2021 календарний роки. Обговорюючи результати роботи НПП кафедри за даний період Василів Володимир представив на розгляд зведену рейтингову таблицю, і відмітив що викладачам слід більш ретельно переглянути та відкоригувати наведені дані своєї діяльності за звітний період. Обговорюючи дане питання доцент Жеплінська Марія Михайліна зауважила, що ще не всі праці викладачів опубліковані в останніх номерах наукових періодичних видань. Тому було прийнято рішення про повторний остаточний розгляд рейтингу кафедри через тиждень.
     Також з наступного питання порядку денного виступив доцент Муштрук Михайло Михайлович, який довів до відома працівників кафедри про завершення ремонту в кімнатах викладацької аудиторії номер 312. З огляду на це доповідач висловився про необхідність допомогти майстрам виробничого навчання, на плечі яких лягла основна маса робіт по організації і проведенню ремонтних робіт, у розстановці меблів, встановленню і підключенню комп’ютерної техніки та естетичному оформленню викладацької аудиторії. Підтримавши прохання Михайла Михайловича викладачі кафедри погодились долучитись на наступному тижні, у вільний від занять час, до завершального етапу облаштування аудиторії номер 312.
Також були обговорені й інші питання роботи кафедри, зокрема плани на грудень.
            На цьому порядок денний засідання був вичерпаний. Співробітники повернулись до виконання своїх обов’язків.
            Тож бажаємо всім успіхів у роботі та міцного здоров’я!
 
Володимир Василів
в.о. завідувача кафедри процесів і
обладнання переробки продукції АПК
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook