Обговорення проєктів освітніх програм "Управління навчальним закладом" та "Управління персоналом"

April 6, 2021

Ефективною складовою внутрішнього забезпечення якості освітньої програми є безпосередня участь роботодавців у процесах її періодичному перегляді та удосконаленні. Так, 05 квітня 2021 року на кафедрі управління та освітніх технологій гуманітарно-педагогічного факультету відбулася зустріч гарантів освітніх програм «Управління навчальним закладом» та «Управління персоналом» з роботодавцями: Іщенко Т. Д. (директорка ДУ «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти»), Щербак О. І. (директорка Київського професійно-педагогічного коледжу імені Антона Макаренка), Кузнєцовою О. В. (директорка Коростенського НВК «Школа-гімназія №2 імені Володимира Сингаївського»), Савчук В. А. (голова Барахтівської сільської ради, Васильківського р-ну, Київської обл.).

Проєкти освітніх програм «Управління персоналом» та «Управління навчальним закладом» протягом місяця знаходяться на громадському обговоренні. Розробники отримали чималий фідбек від стейкхолдерів. Квітнева зустріч покликана розглянути пропозиції та рекомендації однієї із найвпливовіших груп стейкхолдерів – роботодавців, з подальшим їх врахуванням у проєктах освітніх програм. Такий захід є цілком логічним елементом тетради «розробка проєкту ОП → громадське обговорення проєкту ОП → врахування пропозицій і рекомендацій стейкхолдерів до проєкту ОП → затвердження ОП», оскільки дозволяє врахувати освітянами потреби ринку праці, осучаснити знання студентів.

Ключовими рекомендаціями щодо освітніх програм «Управління навчальним закладом» та «Управління персоналом», які звучали від Іщенко Т. Д. та Щербак О. І., стали: посилення практичної складової та залучення до аудиторних занять з окремих тем освітніх компонентів фахівців у галузі менеджменту освіти та рекрутингових агентств.

 

Савчук В. А. та Кузнєцова О. В. зосередили увагу гарантів освітніх програм на осучасненні контенту освітніх компонентів, запропонованих у проєктах освітніх програм.
 
Роботодавці (зокрема Іщенко Т. Д.) як позитивне відзначили наявність елементів дуальної форми освіти, які простежуються в обох освітніх програмах, та порекомендували нарощувати потенціал дуальної форми освіти, враховуючи наявну ефективну практику реалізації її елементів кафедрою управління та освітніх технологій.
В цілому квітнева зустріч гарантів освітніх програм «Управління навчальним закладом» та «Управління персоналом» з роботодавцями мала конструктивний характер та дозволила отримати очікуваний результат: рекомендації для вдосконалення названих освітніх програм.
Сергій Михнюк,
асистент кафедри управління та освітніх технологій
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook