Інтерактивні форми навчальної роботи в он-лайн зі студентами міжкафедральної лабораторії ОПП ІКТО

September 29, 2020
Днями відбулося заняття в он-лайн режимі зі студентами освітньо-професійної програми «Інформаційно-комунікаційні технології», що навчаються у міжкафедральній лабораторії кафедри педагогіки. Дана лабораторія розквартирована у Рівненському коледжі НУБіП України. Там, на умовах договору, без відриву від виробництва, навчається 12 студентів.

Перше заняття із дисципліни «Лідерство в освіті та ІТ» пройшло у цікавий і захоплюючий спосіб. На початку заняття, викладач, завідувач кафедри педагогіки Руслан Сопівник організував тренінг із самопрезентації у ході якого кожен студент мав представити себе за такою схемою: 1) озвучити ім’я, по-батькові; 2) розповісти про свої інтереси і захоплення; 3) назвати своє життєве і професійне кредо; 4) вказати що очікую отримати вивчаючи дисципліну «Лідерство в освіті та ІТ».

Другою складовою тренінгової вправи було ближче познайомитись один з одним. Студенти були поділені на пари, які в особистому мали розповісти про себе, а потім, кожен із студентів представляв свого партнера. Це сприяло виокремленню важливих фактів із біографії студентів та розкриттю тих рис характеру, які їм притаманні.

Відтак, студенти занурились у роздуми на предмет того, хто для них є прикладом лідерства у сфері високих технології та інформатизації. Кожен представив ту чи іншу персоналію та відмітив риси, які притаманні справжнім лідерам.

У процесі заняття було також розкрито структуру курсу, зосереджено увагу на критеріях оцінки, можливостях неформальної освіти, джерелах інформації при підготовці до семінарсько-практичних занять.

Олександр Кучай,
доцент кафедри педагогіки

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook