Продовжуємо цикл інтерв'ю з абітурієнтами. Сьогодні з нами Юрій Тітов

July 10, 2020

Представтеся та розкажіть про себе. 

 

Тітов Юрій Євгенович, випускник 2020 року ЗЗСО №242 Подільського району м. Києва. Планую навчатись на гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіП України за освітньою прогрмою «Професійна освіта. Технологія виробництва і переробки продуктів сільського господарства».

 

Важко було визначитися із закладом вищої освіти та майбутньою спеціальністю?


Якщо чесно, то так. Я багато розмірковував на тему, ким я себе бачу в майбутньому. Для мене було дуже важливо обрати спеціальність, яка відповідає моїм запитам: я хочу реалізуватися як фахівець та бути конкурентно спроможнім на ринку праці. Не маловажним є гідна платня та можливість після закінчення навчання працевлаштуватися за фахом. Цим питанням я присвятив багато часу: я моніторив сайти з вакансіями, дивився на рівень заробітної платні, що пропонують роботодавці та зробив свій вибір: професійна освіта.

 

Чим саме Вас приваблює ця спеціальність?


Окрім можливості гарного працевлаштування в майбутньому та гідної платні, то для мене це ще і можливість самореалізуватися та розкрити свій потенціал. Я, як людина з активною житєвою позицією та прагненням змінити світ та нашу країну на краще, притаманну мені комунікабельність бачу для себе лише сферу освіти, як для фахівця.

 

А як Ви дізналися про університет та, зокрема, про цю спеціальність?


Вперше про НУБіП України я почув в школі на уроках біології ще в 9 класі. Тоді я ще не замислювався над тим, яку професію обрати-часу було багато попереду. Але вже тоді собі відмітив цей заклад. Привернуло увагу, що університет за рейтингами по країні та по місті Києву займає передові позиції. Це гарний показник, для мене, як абітурієнта: є попит, отже є якість навчання. Також звернув увагу на можливість отримання подвійного диплому: зараз це дуже актуально. Потім, у рамках вивчення шкільного курсу біології наш вчитель, Діра Надія Олександрівна, періодично проводила нам заходи з профорієнтації, розповідаючи, де ми можемо та в яких професіях застосувати отриманні знання з біології. Розповідала і про НУБІП України. Навіть одного разу проводила віртуальну екскурсію: я був зачарован! Все життя я мешкаю у Києві та навіть не уявляв, що в нас є такі природні осередки: заклад знаходиться в зеленіій зоні та просто зачаровує своєю красою! Не буду приховувати той факт, що університет абсолютно сучасний, від ремонту до навчальних аудіторій. Я думаю, в такому місці навчатися мріє кожен. Також я відвідав онлайн день відкритих дверей кафедри педагогіки. Був приємно здивован, що під час карантину він не тільки відбувся, але і пройшов на високому рівні. Настільки все було змістовно, що навіть в тих питаннях, що підготував не було потреби: про все розповіли та надали необхідні пояснення. Засмутило тількі те, що не буду проживати у гуртожитку, бо місцевий. А за тих, хто буде – навпаки, тількі рад, умови дуже гарні.

 

Чого очікуєте від навчання в університеті?


Хочу не тільки навчатися, а ще і завести нових друзів. Хочу весело проводити час. А періодично передивляючись сайт університету бачу, що в НУБІП це вміють: багато різних свят та цікавих заходів. За період навчання у школі я завжди приймав активну участь у всіх заходах, був ведучим різних свят та актором шкільного театру. Я обираю НУБІП України тому, що він схожий на мене-такий же сучасний та активний! З нетерпінням чекаю моменту коли з гордістю зможу всім казати, що я-студент НУБІП України!

 

Інтерв’ю з абітурієнтом провела 
асистентка кафедри педагогіки Надія Діра

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook