Як стати здобувачем затребуваної магістерської програми «Соціально-психологічна реабілітація»?

May 17, 2020
Незважаючи на те, що тільки 5 травня 2020 року кафедра соціальної роботи та реабілітації успішно провела День відкритих дверей для усіх зацікавлених у спеціальності «Соціальна робота», як виникла потреба організувати ще одну таку онлайн-зустріч, але уже для бажаючих здобути другий (магістерський) рівень вищої освіти. На прохання студентів-четвертокурсників, зацікавлених молодих людей із інших закладів вищої освіти та роботодавців, науково-педагогічними працівниками кафедри проведено онлайн-конференцію на якій спрезентовано дві освітньо-професійні програми «Соціально-психологічна реабілітація» та «Соціальна робота».

     Особливий інтерес викликала нова магістерська програма «Соціально-психологічна реабілітація» і не дивно, оскільки це унікальна та єдина така освітньо-професійна програма в Україні, яка дозволяє здобувачеві отримати знання із різних галузей, зокрема: реабілітології, інклюзивної педагогіки, психології, медицини, соціальної реклами, а також менеджменту та економіки. Із року в рік, як в Україні, так і в Світі, зростає кількість людей, які потребують комплексної реабілітації, а відповідно і збільшується потреба у фахівцях реабілітологах. Тому закономірно, що дана програма набуває популярності та цікавить все більше абітурієнтів.

     На зустріч були запрошені студенти четвертого курсу спеціальності «Соціальна робота», представники приймальної комісії, роботодавці, аспіранти, зацікавлені особи. Онлайн-конференцію відкрила виконувачка обов’язків завідувача кафедри соціальної роботи та реабілітації Ірина Сопівник, яка наголосила на надзвичайно відповідальному періоді для студентів четвертого курсу, які повинні успішно завершити навчання, здати усі іспити, ЄВІ і обов’язково, без вагань, у повному складі вступити на навчання на освітні програми другого (магістерського) рівня вищої освіти. Зважаючи на те, що з кожним роком ускладняються умови вступу в магістратуру, необхідно сповна скористуватися можливістю отримати повну вищу освіту. Ірина Віталіївна запевнила, що науково-педагогічні працівники кафедри готові максимально допомагати, підтримувати та супроводжувати своїх студентів. І це не пусті слова.

     Одразу ж до слова було запрошено заступника секретаря приймальної комісії, кандидата педагогічних наук Оксану Гончарук, випускницю кафедри соціальної роботи. Оксана Миколаївна детально ознайомила з правилами прийому до магістратури, продемонструвала майстер-клас із заповнення заяви-анкети з інформацією, необхідною для оформлення екзаменаційного листка, детально розповіла, які документи потрібно підготувати для реєстрації на ЄВІ, ознайомила із процедурою здачі даного іспиту, а також відповіла на поставлені запитання.

     Головні питання, які цікавили вступників, – звичайно ж реєстрація та складання ЄВІ, адже в цьому році на цю спеціальність вона відбуватиметься вперше. Звичайно, здобувачі вищої освіти не заперечують своє хвилювання, але завдяки турботі декана гуманітарно-педагогічного факультету Василя Шинкарука навіть і в карантин, зі студентами постійно займалися досвідчені фахівці-філологи, головною метою яких було «підтягнути» студентів у тих питаннях, де вони сумніваються. Відеолекції в онлайн-режимі, вправи, мовні змагання, говоріння, тести… це невеликий перелік різноманітних методів, які були застосовані викладачами у вдосконаленні іноземної мови.

     Велика кількість запитань студентів і гостей дозволяє зробити висновок про зацікавленість у подальшому навчанні та ретельному вивченні питання підготовки документів для вступу до магістратури.
     Ірина Віталіївна ознайомила здобувачів вищої освіти із переліком навчальних дисциплін, котрі будуть вивчатися, а також зробила акцент на вибіркових дисциплінах. Вперше в цьому році при їх формуванні приймали участь не тільки науково-педагогічні працівники кафедри та роботодавці, але й безпосередньо студенти. Так, студентам-четвертокурсникам ще у листопаді-грудні було запропоновано скласти для навчання у магістратурі свій варіант навчального плану. Всі бажання були враховані, тому здобувачі вищої освіти були вражені та вдячні одночасно, що їх пропозиції не залишились тільки пропозиціями.

     Не перший раз здобувачі зустрічаються і з нашим роботодавцем – президентом Всеукраїнської спілки трудових мігрантів – Олександром Колосом. Ці зустрічі вже стали доброю традицією. Олександр Петрович ретельно зупинився на перспективах освітньо-професійної програми «Соціально-психологічна реабілітація» за кордоном, а саме у Німеччині та Великобританії, розповів про співробітництво з потенційними роботодавцями. Переконливим аргументом затребуваності програми, є те, що Олександр Петрович, після Дня відкритих дверей 5 травня, вирішив для себе вступати на навчання за магістерською освітньо-професійною програмою «Соціально-психологічна реабілітація» у Національний університет біоресурсів і природокористування України.

    Цікавим досвідом поділилася й аспірантка кафедри соціальної роботи та реабілітації Олександра Драчук. Нею було наголошено на цікавості, актуальності, своєчасності даної програми. Маючи базову освіту з екології, вона продовжила своє навчання за освітньою програмою «Педагогіка вищої школи», проте отримавши її не зупинилась на досягнутому, а вступила ще й на спеціальність «Соціальна робота». Сьогодні Олександра, маючи унікальні знання із екології, педагогіки та соціальної роботи, не вагалася з вибором теми дисертаційного дослідження і працює над удосконаленням системи професійної підготовки майбутніх соціальних працівників.
     Отож двері кафедри соціальної роботи та реабілітації завжди відкриті для усіх бажаючих!

 

Ніна Тверезовська,
професор кафедри соціальної роботи та реабілітації

  

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook