Впровадження онлайн-тренувань на кафедрі фізичного виховання

April 21, 2020
Не всі люди серйозно замислюються над місцем фізичної активності та спорту в профілактиці та лікуванні захворювань, хоча відомо, що якість медичної допомоги впливає на стан здоров’я значно в меншій мірі, ніж спосіб життя.

     В період пандемії коронавірусу, коли багато людей змушені знаходитися вдома і вести малорухливий спосіб життя, постає питання фізичної активності, як одного із засобу покращення імунітету в протистоянні такій важкій хворобі. Відомо, що фізичні навантаження сприяють як здоров’ю в цілому, так і належному функціонуванню імунної системи зокрема, а це, в свою чергу, запобігає як інфекційним, так і неінфекційним хворобам. Фізичну активність розглядають як неспецифічний активатор, модулятор імунітету. Найпершими на фізичні навантаження реагують клітини периферичної крові – нейтрофіли, які є важливим учасниками імунного захисту. Існує навіть термін для цього явища – «лейкоцитоз фізичних вправ». Подальший ефект тренувань пояснюється як прямим, так і опосередкованим впливом на загальний і місцевий імунітет. Окрім того, фізична активність та спорт, покращує сон, травлення і тим самим регулює функцію імунної системи та запобігає погіршанню стану здоров’я від стресу.

     З огляду на вище сказане, починаючи з 21 квітня 2020 року НПП кафедри фізичного виховання впроваджують проведення онлайн-занять для студентів 1-2 курсів денної форми навчання за допомогою інтернет додатку ZOOM.
     На цьому тижні студенти мають змогу приєднатися до занять з ранкової гімнастики для отримання позитивного заряду на кожен день. Відвідати тренування з розвитку фізичних якостей: сили, витривалості, координації. Отримати настанови зі здорового харчування. Навчитися тримати свій емоційний стан в нормі за допомогою дихальної гімнастики. Виконати вправи для гарної постави, що є дуже актуальними саме під час дистанційного навчання, коли студенти тривалий час проводять сидячи за комп`ютером, перевантажуючи свій хребет.

     Ознайомитись з графіком, направленістю тренувань та приєднатися студенти можуть на сторінці кафедри фізичного виховання у розділі навчальна робота: дистанційне навчання за посиланням у ZOOM.

Микола Костенко,
завідувач кафедри фізичного виховання

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook