Дистанційне навчання очима магістрів спеціальності "Комп’ютерна інженерія"

April 6, 2020

    Бесіда із магістрами першого курсу Олексієм Савощенко та В’ячеславом Меркуловим.

    Світова пандемія диктує нові правила життя суспільства і ми маємо до них звикати. Ці зміни також стосуються організації навчального процесу. Магістри – істоти котрі можуть швидко адаптуватись до будь-яких умов. Для цього потрібно наступне:

- гаджети та інтернет;

- програма навчання;

- вмотивованість та дисципліна.

   Перші два пункти у сучасного студента є за замовчуванням. Але не все так просто з дисципліною, особливо в умовах ізоляції, коли життя ніби зупиняється. Викладачі не мають змоги особисто контролювати студентів. Проте все залежить від бажання студента. Кожен з нас має створити навколо себе всі умови для навчання, для активного розвитку у фаховому рості. Ще одним недоліком дистанційного навчання може стати сім’я, яка інколи тебе відволікатиме.

Меркулов В’ячеслав

   Адаптуватися мені було не складно, так як я звик інколи працювати з дому. Те, що потрібно опрацьовувати більше інформації самостійно для мене не є недоліком, оскільки я вважаю, що кожен студент має вміти самостійно шукати та опрацьовувати потрібну йому інформацію. Ця навичка є набагато важливішою, аніж коли тобі одразу дають всю необхідну інформацію.

Савощенко Олексій

   Особисто для себе я бачу досить багато переваг у дистанційному навчанні. Перш за все, економія часу на дорозі в університет. Тепер цей час можна витратити на саморозвиток, або на те, щоб довше поспати. Для багатьох студентів це чудовий шанс поєднувати роботу та навчання вдома в комфортних  умовах.

   Наші лекції проходять на онлайн платформах E-learn і Webex. Ми слухаємо матеріал, отримуємо та робимо завдання, задаємо питання та спілкуємося з викладачами з приводу навчального процесу.

   Той хто хоче отримати знання, буде навчатись навіть з мінімальними умовами. Дистанційне навчання не є чимось поганим, це просто інший підхід до навчального процесу.

 

Валерій Лахно

завідувач кафедри

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook