Дистанційне навчання: досвід кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей

25 March 2020, 16:28

Дистанційне навчання – це важлива форма організації освітнього процесу. Особливого значення вона набуває за умови виникнення форс-мажорних обставин обмеження візуального міжособистісного спілкування НПП з студентами.

Особливістю підготовки НПП кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей до занять у дистанційному режимі є значна розбіжність тематичного наповнення для кожної групи студентів окремо та залучення різних допоміжних матеріалів у зв’язку з широкою палітрою спеціалізованих лексичних одиниць, адже кафедра опікується викладанням англійської мови за вузьким професійним спрямуванням та ділової англійської мови на багатьох факультетах та ННІ. Відповідно зав. кафедри к. філол. н., доц. Інною Грабовською прийнято слушне рішення об’єднати зусилля у проведенні дистанційного навчання та спрямувати студентів до ЕНК колег у той час, доки розробляється власний ЕНК безпосереднього викладача певної групи. Внаслідок цього рішення спостережена активізація зусиль студентів, посилене користування платформою Moodle впродовж останнього тижневого періоду.

Обмін інформацією з студентами, уточнення розуміння завдань та звіт про виконання завдань здійснюється як у режимах телефонного, e-mail або viber спілкування, так і безпосередньою роботою з електронними навчальними курсами на платформі Moodle у форумах, оголошеннях тощо.  

Особливої уваги заслуговує наявність в ЕНК НПП кафедри комунікативно спрямованих електронних завдань для другого курсу скороченого терміну навчання та четвертого курсу бакалаврату з метою підготовки студентів технічних та агробіологічних спеціальностей до складання ЄВІ з іноземної мови.

 

старший викладач кафедри
англійської мови для технічних
та агробіологічних спеціальностей
Катерина Якушко

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook