Плани, навчання, вибір професії – тема діалогу майбутніх студентів з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Бельгії в Україні

March 5, 2020

Вероніка Чекалюк ділиться досвідом профорієнтаційної роботи: «Гурток «Юний журналіст» відкритий для студентів і майбутніх абітурієнтів, мені цікаво працювати з молоддю. Двічі на місяць знаходжу час для зустрічі зі школярами столичних шкіл, ми вчимося робити газету, брати інтерв`ю, писати статті, репортажі, фотографувати, знімати відео й монтувати інформаційні ролики. Щоразу презентую нову тему з журналістики залежно від аудиторії, вікової групи школярів; проводжу цікаві зустрічі, міні майстер-класи пов’язані із спеціалізацією: етикет, дипломатія, комунікації, cоціальні медіа проекти (ролики про здоровий спосіб життя), міжнародна журналістика (збір інформації, корисної для школярів, на сайт школи), PR некомерційних організацій (літні табори, волонтерство), реклама та PR в Інтернеті (особистісний рейтинг школяра)». Більшість школярів, з якими спілкуємося, планують своє подальше навчання за спеціальністю «Журналістика».

Нині, ми запросили на зустріч із старшокласниками авторитетного дипломата, журналіста Aлекса Ленартса (Alex Lenaerts) очільника Посольства Королівства Бельгія в Україні.

Пан Посол відвідав українську школу й сказав: «Я приїхав у вашу чудову країну у вересні 2018 року і моя перша промова була про Україну і Євросоюз. Як посол я сказав, що бачу Україну і Бельгію в одній європейській родині. І я цілком впевнений, що Україна – це європейська країна, і повністю підтримую цю європейську перспективу України. Все більше українців, особливо молоде покоління, бажають цієї перспективи, і це позитивний момент. Але, звісно, на це потрібен час». Зустріч урочисто відкрили директор Людмила Олександрівна Харинова і учитель англійської мови Тетяна Василівна Лялька.

Модератором заходу була Марія Ленд – редактор шкільної газети, староста гуртка «Юний журналіст»: «Це довгоочікувана, яскрава подія у житті майбутніх абітурієнтів: зустріч школярів із паном Алексом Ленартсом (Alex Lenaerts) – бельгійським журналістом, політиком та дипломатом. Нині пан Алекс Ленартс – Надзвичайний і Повноважний Посол Бельгії в Україні. Імідж людини, вміння тримати себе перед аудиторією часто мають значно більший вплив на маси, ніж аргументованість сказаного".
Відео: https://youtu.be/x60doKk-JvI

Посол відповідально поставився до запрошення: підготував захопливу презентацію та інтелектуальну гру для ліцеїстів. Пан Алекс згадав свої шкільні роки, відповів на запитання дітей про становлення у професії, подарував книги про Бельгію та національні комікси, передав до бібліотеки сучасну навчальну літературу англійською мовою і усіх почастував символом Королівства Бельгія – ароматними вафлями, а редактору шкільної газети, учениці 10-Б класу, вручив букет квітів. Це привітання до дня народження юної письменниці Марії Ленд. Пан Посол подякував Людмилі Олександрівні за теплий прийом та ознайомився з музеєм ліцею...

Діти довго не відпускали дипломата, розпитували і розповідали про школу. З легкої руки педагога Тетяни Василівни англійською мовою учні володіють вільно.

 

Тінейджери – особливі люди: вже не діти, але ще не дорослі, потребують особливого комунікаційного підходу, і ця зустріч, поради успішного дипломата, для багатьох є знаковою.

 

Діана Дафина,
гурток «Юний журналіст»

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook