Студенти факультету ознайомилися з вибірковою складовою навчальних планів

November 28, 2019

Кожна освітня програма містить обов’язкові та вибіркові компоненти. Обсяг дисциплін вільного вибору студентів складає не менше 25 відсотків загальної кількості кредитів.

Вибіркові компоненти – це дисципліни, які пропонуються закладом вищої освіти для більш повного задоволення освітніх і кваліфікаційних вимог особи для потреб суспільства, ефективнішого використання можливостей закладу освіти, врахування регіональних особливостей, розширення кругозору здобувачів вищої освіти, поглиблення їх фахової спрямованості, тощо.

Студенти ОС «Бакалавр» на факультеті інформаційних технологій мають право обирати вибіркові дисципліни з третього курсу за освітньо-професійними програмами:

  • «Комп’ютерні науки»
  • «Інженерія програмного забезпечення»
  • «Комп’ютерна інженерія»
  • «Економічна кібернетика»

Тому протягом тижня на факультеті були організовані зустрічі студентів 2, 3 курсів та 1 курсу скороченого терміну навчання з деканом факультету Оленою Глазуновою, гарантами освітніх програм і завідувачів випускових кафедр щодо обговорення процедури формування освітніх траєкторій. Щоб забезпечити доступність та зручність вибору для студентів був розроблений електронний навчальний ресурс, де всі студенти могли обрати собі вибіркову складову в розрізі навчальний семестрів 3 і 4 курсів. Студентам була надана інформація щодо кількості вибіркових дисциплін для кожного семестру, запропоновані анотації всіх дисциплін, зосереджено увагу на термінах проведення вибору.

 

 

  

Кожна зустріч проходила жваво та на партнерських засадах, студенти з цікавістю обговорювали анотації дисциплін, запитували про нові дисципліни, що формують сучасні фахові компетентності на ринку праці та про запрошених лекторів з числа випускників та представників ради роботодавців.

 

Наталія Клименко,
заступник декана з навчальної роботи

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook