Майбутні дипломати розпочали опановувати мистецтво критичного мислення

February 8, 2020

Критичне мислення – це те, про що зараз говорять усі. Тренінги, майстер-класи та лекції на цю тему збирають великі аудиторії, адже кожен зацікавлений у розвитку цього вміння. Критичне мислення – це необхідна навичка і життєво важливий ресурс сучасної людини. Воно базується на законах логіки та на розумінні психологічних процесів, які протікають у нашій свідомості.

Саме курс «Логіка» допомагає студентам сформувати строгий стиль мислення, що виховує дисципліну думки, розвиває творчі здібності як щодо теоретичної, так і щодо практичної діяльності. Вивчення логіки є найпростішим шляхом до осмислення принципів створення й застосування знань щодо різноманітних сучасних технологій. Справжній дипломат, беззаперечно, повинен вміти коректно і переконливо критикувати своїх опонентів, вести конструктивні  дискусії, аргументовано доводити та захищати  свою думку.

Розпочався другий семестр, і наші студенти почали опановувати нові предмети, нові навчальні дисципліни. А студенти-міжнародники гуманітарно-педагогічного факультету відвідали першу лекцію навчального курсу «Логіка». Приємно зазначити, що викладати цей курс для них буде академік НАН України, професор, доктор філософських наук, декан філософського факультету, знаний науковець Анатолій Євгенович Конверський.

Анатолій Євгенович Конверський є видатним вченим у галузі логіки та методології науки. Сфера його дослідницьких інтересів охоплює філософські проблеми логічного аналізу наукового знання, різні аспекти викладання логіки та дисциплін логічного циклу, сучасну теорію аргументації, історію логічної думки України. Серед присутніх  на лекції були і колишні вихованці Анатолія Євгеновича, випускники філософського факультету КНУ ім. Т.Г. Шевченка, завідувач кафедри філософії гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька, доценти цієї ж кафедри Ірина Матвієнко, Валентина Культенко, Світлана Гейко та Аліна Супрун.

Всі присутні на лекції залишилися під враженням від педагогічної майстерності лектора, його високої мовної культури і ораторського мистецтва. Анатолій Євгенович показав приклад ефективної діяльності викладача, який під час лекції враховує психологію аудиторії, закономірності сприйняття, уваги, мислення, емоційних процесів студентів. Адже основне завдання студента на лекції – вчитися мислити, розуміти ідеї, що викладаються лектором.

 

Інна Савицька,
завідувач кафедри філософії
гуманітарно-педагогічного факультету

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook