«Країна професійного вибору»: профорієнтаційний захід на Хмельниччині

October 16, 2019

Щороку перед випускниками шкіл постає проблема вибору майбутнього. Саме майбутнього, тому що від правильності обраної дороги багато в чому залежить те, як складеться життя в подальшому. Професія визначить у майбутньому і соціальний статус, і затребуваність у житті, і рівень матеріального добробуту. Причому іноді питання стоїть не куди піти вчитися, а яку освіту варто здобувати взагалі. 

У зв’язку з необхідністю вибору вищого навчального закладу випускниками шкіл, Хмельницька обласна служба зайнятості вже не вперше проводить профорієнтаційні заходи для учнівської молоді. Так 10 жовтня «Країна професійного вибору» гостинно відчинила двері для 1500 учнів 8-11 класів закладів загальної середньої освіти міста Хмельницького та Хмельницького району. Національний університет біоресурсів і природокористування України та економічний факультет зокрема, представляли доцент кафедри економіки підприємства ім. І.Н. Романенка, к.е.н. Суліма Наталія та асистент кафедри Якимовська Анна.

Мета заходу – надання допомоги в професійному самовизначенні, формування свідомого підходу до вибору професії, відповідальності за власне майбутнє, мотивації до легального працевлаштування в Україні, інформування про послуги служби зайнятості, соціальні гарантії та перспективи працевлаштування молоді.
На заході «Країна професійного вибору» було представлено 43 локації, де учасники познайомилися з освітніми послугами закладів вищої та професійно-технічної освіти, відвідали майстер-класи від навчальних закладів і роботодавців, мали можливість отримати консультації від соціальних партнерів служби зайнятості.


Майбутні вступники з зацікавленням проглянули відеоролик про університет та економічний факультет. Окрім того, випускники шкіл отримали буклети й інші матеріали з інформацією про правила вступу до НУБіП України на 2020 навчальний рік та інформацією про спеціальності і факультети.

У ході спілкування майбутні вступники задавали питання щодо навчального процесу в університеті, вартості навчання за контрактом, діяльності наукових гуртків, навчання в англомовних групах, цікавилися можливостями отримання подвійних дипломів. 
Представники від НУБіП України зацікавили учасників цікавими вікторинами та іграми на економічну тематику. Переможці були нагороджені призами з логотипом університету та економічного факультету.



Зацікавленість в правилах прийому на навчання до НУБіП України виявляли не лише старшокласники, а й їх батьки.

Варто зазначити, що подібні профорієнтаційні заходи у вигляді гри, надають можливість отримати максимальний ефект щодо розуміння учнями значущості тієї чи іншої професії, поінформувати й показати молоді, що головне – це реалізація себе, свого потенціалу та таланту.

А. Якимовська
асистент кафедри економіки підприємства ім. І.Н. Романенка
Т. Мірзоєва
доцент кафедри економіки підприємства ім. І.Н. Романенка 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook