Факультет землевпорядкування ознайомив школярів та освітян Ніжина з безпілотними технологіями

4 October 2019, 21:55
     Напередодні професійного святкування Дня працівника освіти та на запрошення директорів шкіл м. Ніжина – Сергія Никонця та Валентини Градобик, декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков разом із заступником Олександром Шевченком ознайомили школярів та освітян з новими технологіями які з успіхом застосовуються у багатьох важливих сферах людської діяльності.

     Загальноосвітня школа № 10 м. Ніжина першою зустріла освітян з НУБіП. Наразі тут навчається близько тисячі учнів. Приємною несподіванкою стало те, що в школі активно тривають капітальні ремонтні роботи: здійснюється утеплення фасаду та покрівлі, встановлено індивідуальний тепловий пункт, змонтовано значну частину рекуператорів, а також готується проект на будівництво спортивного майданчику. Виявляється, що землевпорядники прибули вчасно і матеріали зйомки знадобляться для проектних робіт. У Ніжинському НВК № 16 «Престиж» навчається понад 500 учнів з поглибленим вивченням англійської мови.

     У кожній з цих шкіл Тарас Євсюков провів інтерактивне заняття про те як дрони допомагають людям. Потому Олександр Шевченко практично ознайомив учнів з роботою квадрокоптерів DJI Matrice 100, а також Mantis Q. Спільно з учнями на шкільних стадіонах були виконані польоти безпілотного літального апарату, який здійснив аерофотознімання територій шкіл. Після чого було продемонстровано технологію обробки відзнятих матеріалів в спеціалізованому програному забезпеченні Agisoft Metashape та представлено готові картографічні матеріали шкільних територій.

     Учні були надзвичайно задоволені даним візитом, задавали багато запитань і з цікавістю долучалися до проведеного заняття, а кращих було відзначено призами!

Олександр Шевченко,
заступник декана факультету землевпорядкування

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook