Найкмітливіші студенти ННІ лісового і садово-паркового господарства змагалися у FORESTRY QUEST

September 25, 2019

Вже традиційно осінь у ННІ лісового і садово-паркового господарства супроводжується суперницьким духом. Лиш нещодавно завершилися футбольні баталії Кубка М. Д. Полякова, і ось знову 5 найкмітливіших та найспритніших студентських команд інституту зібралися позмагатися у І етапі Всеукраїнського інтелектуально-спортивного змагання професійного спрямування «FORESTRY QUEST». 

Змагання вже третій рік поспіль за підтримки керівництва та кафедр інституту організовують самі студенти, які є членами студентського гуртка «Київська асоціація студентів-лісівників» (KFSA). І цього разу у квесті брали участь 5 команд, у складі яких були студенти різних курсів та груп, але обов’язковою умовою стала наявність принаймні однієї представниці прекрасної статі. Отже, команди виступили у складі: «Тигри» – Олександр Горицький (магістр 1 р. н.), Крістіна Тосунова, Ярослав Федчик (4 курс, 1 група) та Максим Фесюк (3 курс с.т., 3 група), «Таксатор.com»Владислав Павлюченко, Григорій Котович (2 курс с.т., 3 група), Геннадій Бондар (3 курс с.т., 3 група), Віра Шевченко (4 курс, 1 група, СПГ), «ЖоЛуДі»Михайло Грицишин, Віталій Бойко, Дмитро Царик (магістри 1 р. н.), Аліна Перевізник (4 курс, 1 група), «Лісова братва»Тарас Макаревич (3 курс с.т., 3 група), Андрій Єрмійчук, Богдан Оліфер, Катерина Кузьмук (2 курс с.т., 3 група), «Леприкони»Яся Шахунова, Владислав Старокожко, Любомир Петращук, Володимир Сумарюк (1 курс с.т., 3 група).

Квест розпочався із привітання директора ННІ лісового і садово-паркового господарства Петра Лакиди, завідувача кафедри таксації лісу та лісового менеджменту Андрія Білоуса, керівника гуртка KFSA Ганни Лобченко та призера всеукраїнського змагання з лісового багатоборства Володимира Малюги. Саме Володимир Миколайович розповів історію заснування подібних змагань та, як надзвичайно творча особистість, продекламував власні вірші про ліс та про «Зелений спецназ» лісівників. А далі відразу до роботи – конкурс із заміни ланцюга бензомоторної пилки, і звісно, на швидкість. Свою вправність показували як хлопці, так і дівчата, а переможцями цього конкурсу стали: 3 місцеМаксим Фесюк, 2 місцеОлександр Горицький і 1 місце із результатом 23 секунди – Ярослав Федчик.

А далі перед учасниками «Forestry Quest» розгорнувся маршрут через мальовничі пейзажі Голосієво, протяжністю близько 4 км та тривалістю орієнтовно 1,5 години, на якому було 8 контрольних точок. На кожній із точок команди очікували різноманітні завдання – визначення таксаційних показників ростучого та зрубаного дерева, ідентифікація зразків деревини, пошкоджень шкідниками та проявів хвороб лісу, хутра, черепів та чучел лісових звірів і птахів, ботанічного і дендрологічного гербаріїв.

Команди стартували кожні 15 хвилин і до загального заліку враховувалася також тривалість проходження всього маршруту від початку й до кінця. Команди втомлені, але щасливі, прибували на фініш із купою позитивних емоцій та під враженнями від відкриття незвіданих раніше стежин. Окрім інтелектуальних завдань, командам була поставлена ще одна обов’язкова умова – креативні фото із організаторами.

Отже, у загальному підсумку балів 5 місце посіла команда «ЖоЛуДі», 4 місце отримали «Леприкони», 3 місце«Лісова братва», 2 місце«Таксатор.com» і переможцями стали команда «Тигри». Вітаємо переможців та нагадуємо, що це був лише І етап, а попереду ІІ етап змагання серед студентів зі всієї України!

Всі учасники команд отримали пам’ятні сертифікати й символічні подарунки, а після підведення підсумків і учасники, і організатори поділилися враженнями за чашечкою чаю.

Але на цьому Forestry Quest не закінчився, оскільки триває фото-конкурс

на сторінці гуртка у Facebook за посиланням. Підтримайте учасників своїми лайками!

Ганна Лобченко,
доцент кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій,
керівник гуртка «Київська асоціація студентів-лісівників»

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook