Науковці НУБіП України представили результати своїх досліджень на міжнародній науковій конференції „Conserving Soils and Water 2019”

September 2, 2019
Burgas, Bulgaria

Наприкінці серпня 2019 року в м. Бургас (Болгарія) відбулася IV Міжнародна наукова конференція "Сonserving soil and water 2019", яку відвідали представники Національного університету біоресурсів і природокористування України.


 


Конференція "Сonserving soil and water" організована Науково-технічним союзом машинобудування вже вчетверте стає місцем приємної зустрічі фахівців, які зосереджують свою увагу на одному з найважливіших для людства питань – охороні природних ресурсів.

Генезис та моделі ґрунтоутворення, картографія та моніторинг ґрунтів, моніторинг водної та вітрової ерозії ґрунтів і оцінка ризику, інформаційні системи та їх застосування в агроекології та ґрунтознавстві, зокрема геопросторових даних та ГІС технологій, агротехнічні заходи щодо підвищення вологозабезпеченості ґрунтів, контроль і моніторинг забруднення вод і водних басейнів, сучасні системи машин і технологій для мінімальної і нульової обробки ґрунту, стале управління землями, підтримка і розвиток сільських районів, механізми для інтегрованого екосистемного управління і це ще не всі тематичні напрями, що були передбачені тематикою конференції.


Конференція була насичена 40 цікавими науковими розробками. З 28 по 31 серпня 2019 року учасники з 14 країн представили свої напрацювання, як в доповідях так і в постерних презентаціях.
Велике зацікавлення в учасників викликала постерна презентація «Jutification of kinematic patrametrs of coupling for wide-span row-crop unit», що була представлена колективом авторів на чолі з д.т.н., професором Булгаковим Володимиром Михайловичем, кафедра механіки НУБіП України.
Від кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі НУБіП України на пленарному засіданні виступила доцент кафедри, к.т.н. Москаленко Антоніна Анатоліївна з доповіддю «Geoinformation mapping for providing the rational use and protection of soil». У представленому дослідженні висвітлено підхід до розробки системи геоінформаційного картографування для підтримки прийняття землевпорядних або управлінських рішень щодо збереження ґрунтів. Поданий набір тематичних карт, що розроблений як поєднання рельєфних, кліматичних та ґрунтових умов, підвищує ефективність управління землею в оптимізації раціонального використання та охорони земель. Москаленко А.А. подала визначення загальної структури та функціональної моделі системи геоінформаційного картографування; представила застосування картографічного моделювання з урахуванням природних та антропогенних факторів впливу на ґрунти та продемонструвала фізичну реалізацію пробної версії системи геоінформаційного картографування на основі використання атрибутивних та просторових даних для досліджуваної території, чим викликала неабияку зацікавленість в учасників конференції.


Ольга Голячук, що виконує дисертаційне дослідження під керівництвом д.е.н., професора Скрипника Андрія Васильовича з кафедри економічної кібернетики презентувала розробку «Water Purification price and actuality of the problem of water deputation of the Dnieper according to the theory of social welfare».

Світлана Кохан

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook