Анатолій і Микола Кулібаби: чому чемпіони обирають НУБіП

September 11, 2019
     Першокурсники скороченої форми навчання економічного факультету брати Анатолій і Микола Кулібаби народилися у мальовничому містечку Ладижин на Вінничині і за свої 18 років встигли вже дуже багато. Обидва з відзнакою закінчили Ладижинський коледж, мають звання майстра спорту України з боротьби самбо, неодноразові чемпіони України, Європи, призери світу. Відтепер виступатимуть за Київську область. Наразі Анатолій готується до чемпіонату світу, а Микола – до Кубку України.

  

— Як все встигнути?

     – Все просто: жити за чітким графіком, адже тренуємося щодня, тому потрібно виділяти час на навчання. Тим паче, що роз’їздів дуже багато: змагання проходять у багатьох містах України, побували і у Греції, Чехії, Сербії, – говорить Анатолій.
     – Та й звикли, адже спортом займаємося змалечку. У 8 років вже отримали свої перші нагороди на Всеукраїнських турнірах, – додає Микола.

  

  

— Чому обрали для продовження навчання НУБіП, а не профільний спортивний виш?

     – Інформація про тепер вже і наш університет до нас надходила якось поступово: спочатку розповіли знайомі, потім стикалися зі згадками вишу на різних інтернет-ресурсах і, зрештою, ознайомилися з офіційним сайтом НУБіП, – розповідає Микола. – Більше дізналися про економічний факультет, адже хотіли здобути вищу освіту з вже обраної спеціальності «Облік і аудит», гарну спортивну базу. Документи на вступ подавали тільки сюди. Це було наше спільне рішення.

— Не розчарувалися?

     – Ні, навпаки. Першою парою були основи біржової діяльності, дуже цікавий предмет і взагалі біржа – то одна з причин, чому свого часу обрали економіку. Нам розповіли про біржі, світові тенденції, як все працює. Тепер з нетерпінням чекаємо практичних занять, – ділиться враженнями Анатолій.
     – Так, все подобається, а далі, як кажуть, сесія покаже, – сміється Микола.

— Ви все робите разом. А немає братської конкуренції?

     – Ні! – відповідають в один голос. – Ми ж виступаємо в одній ваговій категорії – 60 кг – і це іноді важко. Якщо є можливість обирати, то один з одним не боремося. Хоча, звісно, на змаганнях буває всяке. Але з іншого боку завжди говоримо: нам головне дійти до фіналу, тоді перемога точно наша!

  

Розмовляла Ірина Білоус

  

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook