ПІДСУМКИ РОБОТИ РАДИ РОБОТОДАВЦІВ ЮРИДИЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ ЗА 2018-2019 Н.Р.

29 May 2019, 12:30

В Україні триває обговорення Концепції вдосконалення правничої освіти для фахової підготовки правника відповідно до європейських стандартів вищої освіти та правничої професії, метою якої є сприяння становленню в Україні правничої освіти як системи стандартів змісту та методики викладання правничих дисциплін, базованих на формуванні правничих навичок, обізнаності щодо питань етики та прав людини, розумінні фундаментальної ролі правника в утвердженні верховенства права через захист прав і свобод людини, а також стандартів доступу до правничої професії.

Співпраця з Радою роботодавців юридичного факультету триває з 2015 року, до складу якої завжди входили  представники органів державної влади, судді, науковці та практикуючі юристи, що всебічно сприяло набуттю студентами юридичного факультету відповідних якостей. Новації в національній системі освіти України, сучасні тенденції світової інтеграції та «виклики» часу стимулювали до оновлення складу Ради роботодавців юридичного факультету. Серед нових представників є Віце-президент Нотаріальної палати України, представники Національного агентства з питань запобігання корупції України, арбітражний керуючий.

Зокрема, завдяки і співпраці факультету та Ради роботодавців, юридичний факультет сьогодні займає передові позиції у рейтингу юридичних факультетів. Яскравим підтвердженням цієї позиції є результати цьогорічної вступної кампанії, а нинішній рік проголошено роком переходу від кількісних показників до якісного складу студентів. Поглиблення взаємодії між факультетом та роботодавцями, буде запорукою успішної адаптації випускників у «професійне життя». 

Зусиллями членів Ради роботодавців юридичного факультету розширено коло баз навчальної та виробничої практики,облаштувано криміналістичну лабораторію, зала судових засідань та удосконалено навчальні плани з переліком компонентів освітньо-професійної програми «Право».  

Великою мірою  на їх формування впливає запровадження для студентів 4 курсу єдиного фахового вступного випробування, що проходить з використанням організаційно-технологічних процесів здійснення ЗНО для вступу для здобуття ступеня вищої освіти магістра за спеціальністю 081 «Право».

  

секретар Ради роботодавців

юридичного факультету НУБіП України

Інна Горіславська

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook