Науково-культурна весна кафедри фінансів

May 29, 2019
Історично травень місяць вважається місяцем свят та передчуття кінця навчального року і відпочинку. Але не дивлячись на це активних подій на кафедрі фінансів було вдосталь.
Вже не перший рік кафедра фінансів приймає участь у численних олімпіадах та конкурсах наукових робіт. Так і цього року у КНУТД відбувся заключний етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт із спеціальності «Менеджмент інвестиційної та інноваційної діяльності», на якому наша студентка Богданович Яна під керівництвом професора Давиденко Надії підготувала наукову роботу та отримала диплом ІІІ ступеню, а керівник відзначена почесною грамотою переможця ІІ туру.
 
   
Інші студенти підготовлені викладачами кафедри прийняли участь у олімпіадах з дисциплін фінансового спрямування і також отримали грамоти і дипломи.
 
      
Конференції також в колі уваги фахівців кафедри. Професор Давиденко Надія та доценти кафедри Негода Юлія і Буряк Алінаприйняли участь у науково-практичних конференціях у Латвійському університеті наук про життя та технологій.
 
      
Доценти Титарчук Ірина та Негода Юлія відвідали наукову конференцію Вінницького національного аграрного університету, де представили свої доповіді щодо питань ефективного планування та використання фінансових ресурсів державного та місцевого бюджетів.
 
      
Окрім виїзних конференцій кафедра започаткувала проведення Міжнародної науково –практичної студентської конференції «Фінансові механізми сталого розвитку України в умовах сучасних викликів» в якій взяли участь близько 120 учасників із зарубіжних та вітчизняних закладів освіти.
 
       
Активно розвиваються наукові гуртки кафедри «Інвестор», «Фінансист» та «Клуб фінансового аналітика». Члени гуртків були учасниками олімпіад, конференцій, форумів про які і звітували на «VIII Фестивалі студентської науки – 2019».
 
      
Завершується рік у студентів як правило атестацією, здачею заборгованостей, активізацією діяльності з дисциплін у системі e-learn та консультаціями і підготовкою до екзаменаційної сесії. Презентації, доповіді, розв’язання кейсів та індивідуальних завдань є елементами атестації та перевірки стану засвоєння матеріалу. Так, магістри фінансисти до Дня науки за керівництвом викладачів кафедри Титарчук Ірини та Тітенко Зої підготували доповіді та презентації з дисципліни «Бюджетний менеджмент». Завдання передбачало презентацію досліджень по оцінці бюджетних процесів у зарубіжних країнах.
 
         
Не забувають викладачі і про підвищення кваліфікації. Так, доценти Титарчук Ірина та Негода Юлія є учасниками програми підвищення кваліфікації Київської школи економіки «Управління публічними фінансами». В рамках програми відбувся виїзний семінар у м. Одеса, де було проведено стратегічні сесії з тематики навчання та досліджено напрями формування бюджетних програм головних розпорядників бюджетних коштів.
 
      
Всесвітній день вишиванки кафедра фінансів також не оминула. Це міжнародне свято, що дозволяє зберегти та примножити споконвічні народні традиції через носіння етнічного вишитого українського одягу. Знайомство студентів із даним святом допомагає виражати національну та громадську позицію, культурну освіченість та духовну свідомість. А кому як не викладачам, педагогам, вчителям прищеплювати дані цінності.
 
Закінчуючи навчальний рік кафедра уже планує події та заходи на наступний. Адже як казав Конфуцій “Не важливо, як повільно ти просуваєшся, головне, що ти не зупиняєшся”.
 
Скрипник Галина,
доцент кафедри фінансів

  

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook