Майбутній керівник навчального закладу Світлана Сальвенчук: мрію відкрити власну справу у сфері освіти

March 19, 2019

Світлана Сальвенчук родом із невеличкого мальовничого селища Клавдієве, що на Київщині, їй 22 роки. Диплом бакалавра філології здобула у Київському університеті імені Бориса Грінченка, а влітку 2018 року вступила на гуманітарно-педагогічний факультет НУБіП України.

Чому вирішили здобувати вищу освіту у НУБіП України?

Тому що наш університет має велику кількість конкурентних переваг. Не останнім фактором під час вибору навчального закладу були міжнародні зв’язки НУБіП і, звісно, високий рейтинг серед закладів вищої освіти України. Багато моїх знайомих навчались у НУБіП і були задоволені навчанням. Ще під час вибору університету для здобуття ОС «бакалавр» я хотіла вступати до НУБіП, а цього літа вирішила, що точно спробую вступити до магістратури і жодного разу не пошкодувала, адже у нашому університеті викладачі справді професіонали своєї справи.

Чому обрали саме «Управління навчальним закладом»?

Як я вже зазначала, у мене диплом бакалавра філології. Зараз ми живемо у час змін, і я вірю, що матиму можливість взяти участь у трансформації освіти. Саме освітня програма «Управління навчальним закладом» дасть мені необхідну базу знань і навичок для роботи у сфері освіти та науки не лише у ролі вчителя, а також у ролі менеджера. Програма підготовки забезпечує студентів необхідними знаннями нормативно-правової бази, основами кадрового менеджменту, фінансово-економічного управління закладами освіти, що надзвичайно важливо для мене як для майбутнього фахівця.

Чим цікавитеся окрім навчання?

У мене багато різних захоплень. Одним із найбільш важливих для мене є спортивний біг. Це моє захоплення надзвичайно мотивує і загартовує, саме перемога над собою додає впевненості і переконує, що нічого неможливого немає. Вже не один рік я беру участь у благодійному «Пробігу під каштанами» і у травні 2019 року запрошую усіх бажаючих приєднатись до цього чудового заходу. Наразі тренуюся на марафонську дистанцію, сподіваюсь, що восени здобуду ще одну маленьку перемогу.

Окрім бігу люблю кататись на велосипеді, місцевість, де я проживаю багата на ліси та водойми, одне задоволення досліджувати нові куточки рідного краю. Також люблю подорожувати не лише Україною, але і за її межами. У вільний час малюю і читаю психологічну літературу.

Про що мрієте після закінчення вишу?

Після закінчення університету хочу продовжувати займатись саморозвитком і почати вивчати турецьку мову. Якщо говорити про мрію, то хотілось би відкрити власну справу у сфері освіти. Можливо, це буде дитячий центр розвитку або табір. Тим більше, що я маю досвід роботи у закладах такого формату. Сподіваюсь, що всі великі і маленькі мрії стануть реальністю, цього ж бажаю усім студентам нашого університету.

Розмову провів
Сергій Кубіцький,
завідувач кафедри методики навчання та
управління навчальними закладами

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook