Профорієнтаційна робота студентів економічного факультету на Черкащині

March 18, 2019

   Яку професію обрати? Кожен з нас стоїть перед вибором професії у своєму житті. І більшість з нас робить вибір саме в шкільні роки, хоча багато хто з нас до кінця ще не готовий зробити такий вибір і тому прислухається до порад батьків чи старших друзів, які вже беруть у цьому активну участь. Головне, що всі до цього ставляться з великою відповідальністю, адже від цього залежить наше майбутнє. Цілком зрозуміле бажання людини не просто заробляти гроші, а ще й отримувати від цього задоволення. Це запорука бути щасливим і задоволеним своїм життям. Навіть один з античних філософів казав: «Люби те, що робиш, і роби те, що любиш».
   Але як саме обрати професію? ЇЇ треба обирати за своїми уподобаннями та здібностями, намагатися дивитися вперед: чи буде обрана професія потрібна через 5-6 років, коли ти закінчиш навчання. Зараз темпи розвитку суспільства наскільки стрімкі, що деякі спеціальності зникають, інші з’являються, а інші видозмінюються так , що згодом і не впізнаєш.
    З навчальним закладом я визначився ще задовго до вступу. А от спеціальність ? Про це я вирішив вже у випускному класі, коли почав розуміти чого я дійсно хочу. Це був економічний факультет НУБіП України. Від знайомих чув, що відкрилась нова спеціальність «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» і це дійсно та спеціальність , яка не зникне , а навпаки буде тільки розвиватися.
    Задоволений тим , що вступив за державним замовленням і хоч провчився лише пів року, думаю, що я на правильному шляху.
На зимових канікулах ми з однокласниками відвідували школу в якій навчались. Це Звенигородська спеціалізована школа 1-3 ступенів імені Тараса Шевченка, що на Черкащині. Вчителі запитували нас де ми навчаємось чи подобається обраний навчальний заклад? А от учні старших класів просили розповісти конкретніше. Тому я з великим задоволенням при нагоді вирішив провести профорієнтаційну роботу для своїх молодших друзів – земляків.
     11 березня 2019 року я відвідав випускні класи, де розповів учням про вступ і навчання в Національному університеті біоресурсів і природокористування України.

Наголосив на тому, що професія, яку я обрав перспективна і цікава. Розповів про переваги навчання саме в НУБіП України, роздав буклети для глибшого ознайомлення з спеціальностями економічного факультету.

На мою думку дав вичерпні відповіді на запитання, які мені ставили учні.
    Для подальшого ознайомлення з університетом і зокрема з економічним факультетом запросив на день відкритих дверей, який відбудеться 28 березня 2019 року,  разом із батьками, які можливо теж зацікавляться, щоб їх діти навчались в одному з найпрестижніших ВУЗів України.
 По реакції старшокласників можу зробити висновок, що університетом зацікавились і можливо хтось із них поповнить ряди майбутніх першокурсників.

Сергій Додачко 
 студент економічного факультету 1 курсу 7 групи 
спейціальність "Підприємництво, тогівля та біржова діяльність"


 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook