Корпоративні фінанси: проблеми та перспективи інноваційного розвитку

October 14, 2018
 12 жовтня на теренах ДВНЗ «КНЕУ ім.Гетьмана» відбулась науково-практична конференція «Корпоративні фінанси: проблеми та перспективи інноваційного розвитку».
Викладачі кафедри фінансівНУБіП України Скрипник Г.О., Тітенко З.М., Буряк А.В.разом із завідувачем кафедри Давиденко Н.М. прийняли активну участь у роботі конференції.


 
 Робота конференції була проведена у вигляді панельних дискусій за напрямами:«Вплив сучасних викликів та дисбалансів на корпоративні фінанси», «Розвиток інструментів корпоративних фінансів», «Специфічні проблеми фінансування підприємств різних секторів економіки», «Вплив інструментарію контролінгу на розвиток корпоративних фінансів».
В рамках панельної дискусії «Вплив сучасних викликів та дисбалансів на корпоративні фінанси» свої дослідження представили Зимовець В.В. д.е.н., старший науковий співробітник, зав. відділу фінансів реального сектора ДУ «Інститут економіки і прогнозування НАН України», який запропонував тему до обговорення «Про сценарії адаптації бізнесу до макрофінансових дисбалансів», Поліщук Є.А. д.е.н., проф. кафедри корпоративних фінансів і контролінгуДВНЗ «КНЕУ ім.Гетьмана», яка виступила з темою «FinTech, можливості vsвиклики для бізнесу».
 

 
 Роботу другої секції «Розвиток інструментів корпоративних фінансів» розпочав Терещенко О.О. д.е.н., проф., завідуючий кафедри корпоративних фінансів і контролінгу ДВНЗ «КНЕУ ім.Гетьмана» представивши дослідження «Корпоративні фінанси на ринку освітніх послуг». Велике зацікавлення в присутніх викликали дослідження представлені Черновою В.В. начальником відділу контролінгу, ПАТ «Одесакабель» з впровадження АСУП «STeERP» та Невмержицького Я.І. Chartered Financial Analyst, Certified Financial Risk Manager, Certified Energy Risk Professional Крива новин на валютному ринку України та її використання при прогнозуванні.
      Не менш цікавими та дискусійними були дослідження представлені в рамках панельної дискусії «Специфічні проблеми фінансування підприємств різних секторів економіки». Axel Kind Dr. in Economics, Prof., Head of Corporate Finance Department of University of Konstanz запропонував дискусію у форматі скайпу за темою The Effect of Managerial Entrenchment on Competitors: Evidence from Exogenous Shocks. Давиденко Н.М. д.е.н., проф., завідувач кафедри фінансів НУБіП запропонувала дискусію за темою «Забезпечення фінансової стабільності розвитку аграрного сектору економіки України».
 


 
В роботі панельної дискусії «Вплив інструментарію контролінгу на розвиток корпоративних фінансів» свої дослідження представили Майорова Т.В. д.е.н., проф. кафедри корпоративних фінансів і контролінгуДВНЗ «КНЕУ ім.Гетьмана» тема доповіді «Проектне фінансування: глобальний ринок та проблеми розвитку в Україні»; Шульга Н.П. д.е.н., проф., завідуючий кафедрою банківської справи ДВНЗ «КНЕУ ім.Гетьмана» для обговорення запропонувала тему «Концептуальні положення контролінгу корпоративного сегменту банку».


 
Викладачі кафедри фінансів НУБіП України прийняли активну участь у запропонованих дискусійних тематиках та підготували доповіді за темами «Інноваційна діяльність підприємств України» к.е.н., доц. Скрипник Г.О., «Оптимізація процесу нарахування та виплати дивідендів» к.е.н. доц. Буряк А.В., «Економічні передумови функціонування фінансового ринку в Україні» к.е.н. асист. Тітенко З.М.
 
Олійник Л.А.
 
 доцент кафедри фінансів  
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook