ННІ Лісового і садово-паркового господарства традиційним футбольним турніром відзначив День працівника лісу

16 September 2018, 19:45

У 2019 році виповниться 35 років славній традиції відзначати День працівника лісу першістю з футболу на кубок Миколи Дмитровича Полякова серед студентів, викладачів і випускників ННІ ЛіСПГ.

За цей час до улюбленої в цілому світі гри долучилося багато поколінь лісівників, сформувалося багато славних традицій, які живуть і допомагають у повсякденному житті випускникам факультету, а нині інституту, в усіх куточках України і далеко за її межами. Ця прекрасна гра багатьом з них допомогла стати не тільки фізично здоровими людьми, а й виховала чудові людські якості, без яких важко уявити собі гармонійно розвинену особистість, допомогла зайняти гідне місце в суспільстві, зробила не байдужими до проблем галузі, потреб колективу, держави, чуйними до друзів і оточуючих. Більшість з них відданість і любов до футболу несуть впродовж багатьох років попри гаразди і негаразди, сягнувши висот і заслужених звань. Досить згадати Заслужених лісівників України, керівників державних лісогосподарських підприємств О.М. Гладиша, Ю.Ю. Сегеду,  А.В. Гладського, Р.В. Сендзюка, В.Л. Свириденка та інших. Палкими пропагандистами і прихильниками футболу залишаються збірники факультету минулих років і за кордоном: лісівник Анатолій Федик в Італії, підприємець Арістид Яніді в Греції, директор Теленєштського лісгоспу Василь Ілеску в Молдові та цими людьми перелік не закінчується.

Традиції розпочаті попередніми поколіннями продовжують жити і перемагати. Команда інституту багаторазовий переможець першості НУБіП України упродовж останніх років. Друге місце, яке іншими факультетами сприймається як досягнення, для лісівників прирівнюється до невдачі. Збірна факультету в минулому ставала переможцем першості м. Києва з футболу серед команд ВНЗ першої ліги, коли грала у вищій лізі, неодноразово приймала участь у змаганнях Східно-Європейської студентської ліги, неодноразовий призер Всеукраїнського турніру Кубок «Юність Посулля» на честь Івана Сподаренка.

Врожайним став для спортсменів інституту переддень професійного свята – Дня працівника лісу. Спочатку, 13 вересня на базі Лубенського лісового коледжу збірна команда інституту у нелегкій боротьбі перемогла в змаганнях на Кубок «Юність Посулля». У фінальному матчі між студентами Національного університету біоресурсів і природокористування України та смілянського "Явора", лісівники з Черкащини першими відкрили рахунок, але не зуміли втримати перевагу, пропустивши два м"ячі. Кубок "Юність Посулля" вирушив до Києва.

У суботу 15 вересня 2018 року на стадіоні відбулася першість серед курсів інституту, у якій прийняло участь 6 команд.

З вітальним словом до всіх присутніх звернувся ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіслав Ніколаєнко. У своїй промові він відзначив важливість продовження славних спортивних традицій інституту та привітав всіх присутніх з Днем працівника лісу. Потому, з рук ректора медалі і грамоти отримали переможці турніру Кубок «Юність Посулля», а сам кубок за дорученням Станіслава Миколайовича передано до Музею НУБіП України.

Після офіційного відкриття, на полі центрального стадіону НУБіП України пролунав стартовий свисток, який розпочав запеклу боротьбу між учасниками турніру. В ході напруженої гри, шосте місце зайняла збірна команда 3 курсу. Збірна команда 4 курсу зайняла 5 місце. Справжня боротьба розпочалася за 3 місце, так збірна команда викладачів програла з рахунком 0:1 збірній команді 1 курсу. У фінальній грі зустрілася найдосвідченіша збірна випускників, яка поступилася збірній команді 2 курсу з рахунком 0:1.

З рук директора інституту, професора Петра Лакиди  та сина М.Д. Полякова Андрія Миколайовича усі команди учасники першості отримали традиційний приз – кавун. Команді переможниці було вручено красивий перехідний Кубок М.Д. Полякова, який дуже нагадує Кубок Ліги Чемпіонів, а гравці команди переможниці та команд призерів отримали медалі і дипломи.


Крім того, вже третій рік поспіль, рідні Миколи Дмитровича для розвитку фізичної культури і спорту в інституті, дарують нову футбольну форму для команд студентів інституту та відзначають кубками найкращих гравців турніру.

Змагання пройшли у дружній та невимушеній атмосфері, за гарної сонячної, не по осінньому теплої погоди. За ними спостерігали численні вболівальники.  У змаганнях не було переможених, а тільки переможці, бо вони сприяли єднанню, формуванню колективів груп, курсів, інституту, набуттю командного духу, який є запорукою майбутніх перемог. Отримане здоров’я та хороший настрій, без сумніву, додадуть учасникам і вболівальникам традиційних змагань козацького здоров’я, незламного духу і наснаги у навчанні та роботі.

Традиції мають жити і перемагати!  До зустрічі з Кубком М.Д. Полякова наступного року!

Завідувач кафедри відтворення лісів

та лісових меліорацій, професор

Віктор Маурер

Заступники директора ННІ ЛіСПГ

Олександр Соваков, Віктор Свинчук, Андрій Спірочкін

 


 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook