Масштабні пожежі спустошили прибережні райони Греції та забрали десятки життів

July 25, 2018

      Станом на вівторок, 25 липня, у результаті масштабних лісових пожеж в околицях Афін загинули 79 людей, в країні оголошено триденний траур. Пожежі біля Афін є найбільш масштабними за останні десять років. Пожежа почалася в курортному місті Кінета, що за 50 км від Афін. Поширенню вогню у соснових лісах поблизу грецької столиці посприяв сильний вітер. Величезна хмара диму огорнула Акрополь і стародавній Парфенон.
      Вогонь також знищив приморське селище Маті. Багато жителів приморських селищ рятувалися від вогню та диму на мілководді. Маті розташоване в регіоні Рафіна, який є популярним серед місцевих туристів, особливо пенсіонерів і дітей, які відвідують табори відпочинку. Раніше рятувальники виявили в селищі тіла 26 дорослих і дітей. Померлі були всього за декілька метрів від моря. Кількість загиблих може збільшитися, оскільки багато жителів постраждалих від вогню районів вважаються зниклими безвісти. 


Фото: Kalogerikos Nikos/@severeweatherEU

Джерело: nv.ua/ukr/world/countries/masshtabni-pozhezhi-spustoshili-priberezhni-rajoni-hretsiji-i-zabrali-desjatki-zhittiv-fotohalereja-2484321.html

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook