Практична складова фахівців кафедри біржової діяльності і торгівлі

June 16, 2018

Викладач кафедри біржової діяльності і торгівлі, економічного факультету к.е.н., Андрій Масло є учасником біржових торгів на Чиказькій Біржі Опціонів.

Chicago Board Options Exchange (CBOE) – Чиказька Біржа Опціонів, заснована в 1973 році. Вона є найбільшою опціонною біржою Сполучених Штатів Америки і всього світу. Тут торгуються опціонні контракти на акції, індекси і процентні ставки. CBOE є лідером світового ринку опціонів і локомотивом розвитку нових фінансових продуктів та технологічних інновацій в сфері електронної торгівлі.

Нині біржа торгує опціонами на 1400 акцій, валюту, казначейські облігації, біржові індекси і ф’ючерсні контракти. На Чиказькій біржі опціонів ринок організований за допомогою маркет-мейкерів, які діють лише як дилери.

Більше 95% біржових заявок сьогодні обробляється за допомогою електроніки, що забезпечує близько половини обороту біржі.

Друга ж половина формується «на підлозі» – інституційні інвестори для виконання великих наказів користуються послугами брокерів торгового залу, щоб отримати більш вигідну ціну.

Надія Резнік,
завідувач кафедри біржової діяльності і торгівлі

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook