Стартував новий ректорський проект «Школа лідерства НУБіП України»!

February 28, 2018

 Сьогодні в університеті стартував новий пізнавальний навчально-тренінговий проект «Школа лідерства НУБіП України». Зініційований ректором, він принципово відрізняється від традиційної «Школи першокурсника». Завдання останньої – представити університет з усіма його можливостями і прагненнями і, відповідно, знайомити з ними щорічне нове студентське поповнення і залучати якомога більшу кількість молоді до активного студентського життя.

     «Школа лідерства» спрямована на підготовку лідерів в освіті, бізнесі, урядових і неурядових структурах, формування особистостей, здатних до критичного мислення, які визнають спільну місію всього людства і прагнуть внести свій особистий здобуток у створення кращого майбутнього. Якщо говорити про таких особистостей, то наш університет здавна славиться своїми вихованцями, які завдяки прагненню бути лідером досягли значних висот на професійному і політичному горизонті. За задумом ректора, саме вони мають стати тими подразниками, які спонукатимуть сучасну молодь до прориву амбітності. Вісімдесят четверо юнаків і дівчат, нинішніх студентів НУБіП, до цього вже готові, недаремно ж зголосилися навчатися у «Школі лідерства НУБіП України». Хоча бажаючих було в рази більше!

  

  

     І першим наставником на цьому шляху став ректор Станіслав Ніколаєнко, який і відкрив перше заняття. Він говорив про цілі і завдання університетської «Школи лідерства», необхідність формування суспільної еліти України. Ті, хто прагне вже зараз увійти в неї, повинен пам’ятати про дві основні речі: на цьому шляху потрібні постійна освіта і постійне самовиховання. Адже успіх, на його глибоке переконання, складається з трьох складових: сім’я і генетика обіймають у ньому 30%, соціальна складова – 20%, а домінуючою є працьовитість і воля – 50 %. Молодь, яка формується як лідери під час навчання в університетах, – то майбутнє держави! Бо в державному управлінні «людям з вулиці» не місце.

     Гостем засідання був знаний український політик і громадський діяч, голова наглядової ради НУБіП Микола Томенко. Темою його виступу була геополітична ситуація в світі, виклики для України, її безпеки та соціально – економічного розвитку. Але він зачіпав не лише глобальні питання, а й висловлював конкретні поради для молоді, яка прагне успіху в житті. І починати, на думку спікера, слід з малого: люди, які не пройшли реалізацію успішних малих проектів, вочевидь, лідерами не будуть. І висловив переконання, що започаткована «Школа лідерства НУБіП України»дасть для її слухачів безумовний позитивістський досвід.

     Микола Томенко також представив свої відомі культурно-просвітницькі проекти «Рідна країна» та «Сім чудес України».

     На організаційних питаннях нового проекту, в якому, за задумом організаторів, навчатимуться два роки, зосередив увагу проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. Слухачам школи пропонуватиметься те, від чого важко відмовитися – зустрічі з дуже цікавими і успішними людьми, знайомство з масштабними бізнесовими проектами. Зрештою все, з чим асоціюється імідж лідера, успішної людини. Він також представив тренерів всіх чотирьох груп, на які розбили нинішній склад слухачів «Школи лідерства НУБіП України».

 


Катерина Довгань,
начальник відділу виховної роботи

і студентських справ 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook