Декан Тарас Євсюков розповів старостам Чернігівщини про особливості реалізації земельного законодавства і землевпорядкування

February 22, 2018

 У 366 створених в Україні об’єднаних територіальних громадах станом на 2017 рік обрано вже 330 старост, ще близько 1000 осіб виконують обов’язки старост. Попри те, що вони надають послуги сотням тисяч людей у селах і селищах об’єднаних громад, статус старост та їхні функції до останнього часу були нечіткими і остаточно не закріпленими в законодавстві.

     16 лютого у місті Чернігів спікером тренінгу «Інституту старости», що проводиться Програмою «U-LEAD з Європою» спільно з Всеукраїнською Асоціацією сільських та селищних рад був декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков. Звісно, що очільник факультету на початку своєї доповіді ознайомив присутніх з діяльністю і основними напрямками роботи НУБіП та факультету землевпорядкування, а потім перейшов до запланованих робочих питань.

     Ключовою доповіддю було обговорення системи земельного законодавства та проблеми здійснення земельної реформи. Окрім наочної презентації, були практичні завдання для слухачів щодо управління землями комунальної власності, основ Державного земельного кадастру (користування, інвентаризація та моніторинг земель), а також особливостей територіального планування населених пунктів.

Людмила Гунько,
доцент кафедри землевпорядного проектування

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook