У Національному Університеті біоресурсів і природокористування України відбулася V-та Національна координаційна нарада з удосконалення попередження та гасіння лісових пожеж у зоні відчуження

February 20, 2018
НУБіП України

 В межах реалізації проекту технічної допомоги Лісової Служби США в Україні та доручень Кабінету Міністрів України № 31631/1/1-16 від 08.09.2016 року та № 2233/1/1-17 від 30.01.2017 року Національний університет біоресурсів і природокористування України, Регіональний Східноєвропейський центр моніторингу пожеж координує заходи з удосконалення системи охорони лісів від пожеж у зоні відчуження. В межах цього проекту 19-20 лютого 2018 р. на базі ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України відбулася V-та Національна міжвідомча координаційна нарада з удосконалення попередження та гасіння лісових пожеж у зоні відчуження.

Участь у нараді взяли представники ключових міністерств, відомств та підприємств, діяльність яких пов’язана із зоною відчуження, зокрема з Державного агентства України з управління зоною відчуження, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Міністерства Внутрішніх справ України, Ради національної безпеки і оборони України, Міністерства екології та природних ресурсів України, Державної інспекція ядерного регулювання України, Міністерства оборони України, ДСП «Екоцентр», ДСП «Північна Пуща», Київського та по м. Києву обласного управління лісового та мисливського господарства, ДП «ЦОТІЗ», ДСП «Чорнобильський спецкомбінат», представники наукових організацій – Національного університету цивільного захисту України, Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля, Українського науково-дослідного інституту цивільного захисту та Національного університету біоресурсів і природокористування України. Окрім того, в нараді взяли участь іноземні фахівці з Лісової Служби США - Joe Reinarz, Jennifer Jones, Michael Williams та координатор міжнародних програм від Лісової Служби США Петро Павличенко. Всього у нараді взяли участь 50 осіб.

Під час наради обговорювалися питання результатів попередніх координаційних нарад та визначення подальших дій у напрямку удосконалення системи попередження та гасіння лісових пожеж у зоні відчуження. Розглядалися питання: радіаційна безпека персоналу під час гасіння лісових пожеж; необхідність внесення змін до законодавчих документів та нормативних актів; імплементація розробленого спільного наказу МВС України та Мінприроди щодо затвердження інструкції з гасіння лісових пожеж у зоні відчуження та зоні обов’язкового (безумовного) відселення; міжвідомча взаємодія під час гасіння великих лісових пожеж (надзвичайних ситуацій) у зоні відчуження; охорона лісів від пожеж в умовах зміни правового статусу території зони відчуження на природно-заповідний фонд України тощо.

За результатами наради було сформовано проект рішення, яке в подальшому, до 4 березня 2018 року, буде доопрацьовано згідно наданих пропозицій та зауважень та надіслано у відповідні структури для прийняття рішень.
Координатор наради – проф. кафедри лісівництва Зібцев С. В., керівник Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж, НУБіП України, [email protected].

Олександр Сошенський – співробітник
Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж


Програма тренінгу - sites/default/files/u184/programa_do_listiv_19-21.02_sz_clean_.pdf
 

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook