ІІ науково-практичний семінар «Професійні компетентності фінансиста в умовах розвитку корпоративних фінансів»

November 3, 2017

2 листопада 2017 року відбувся ІІ науково-практичний семінар «Професійні компетентності фінансиста в умовах розвитку корпоративних фінансів». На заході були присутні студенти, викладачі та практики.

  

З привітальним словом виступили декан економічного факультету Діброва А.Д. та завідувач кафедри фінансів Давиденко Н.М., яка зазначила, що готуючи сьогоднішнього студента ми повинні готувати конкурентного фахівця, адаптованого до реалій ринку праці. Декан економічного факультету Анатолій Діброва наголосив, що освіті потрібно максимально наблизитися до вимог виробництва та запропонувати роботодавцям кваліфікованого, перспективного працівника.

  

    Завідувач відділу економіки Бучанської міської Ради Унучко Наталія, розповіла про роль фінансиста в органах місцевого самоврядування та озвучила вимоги якими повинен володіти кандидат на цю посаду (знання англійської мови на рівні В2, впевнений користувач Microsoft Office: Word, Excel, PowerPoint, Visio, Project, широкий кругозір в політиці та законодавстві, вміння працювати в команді).

 Горкуценко Валентина, головний бухгалтер-фінансист КП «Фастівводоканал», розповіла про специфіку роботи в муніципальних підприємствах та назвала основні вимоги до претендента в цій сфері, а саме знання бухгалтерського обліку, вміння планувати та аналізувати.

  

   Заступник генерального директора, директор з економіки та фінансів ТОВ «Укравтозапчастина» Амер Олена, почала свій виступ з того, що в сучасному фінансовому світі, йдучи на співбесіду, ви повинні бути впевненим користувачем MS Excel та працювати з звідними таблицями, мати аналітичні здібності, розвинуті комунікативні навички, бути комунікабельним та креативним у вирішенні завдань, відповідальним, стресостійким та пунктуальними. І якщо ви володієте цими навичками та знаєте іноземну мову перед вами відкриються всі двері.

 Цікавим було почути враження про перші робочі місяці від Андрія Гурина, економіста фінансового відділу ТОВ СП «Українські рисові системи» та Юлії Артеменко, економіста фінансового департаменту ТОВ АБ «Астра», які розповіли про труднощі які спіткали їх на випробувальному терміні та наголосили про значення практичної підготовки при навчанні. Магістри 2 року навчання Аліна Восколович і Кароліна Лозовська розповіли про проходження виробничої практики в ТОВ «Укравтозапчастина».

Підсумовуючи результати семінару проректор з навчальної і виховної роботи Кваша С.М. зазначив, що якщо ви володієте іноземною мовою на рівні Intermediate, впевнений користувач Microsoft Office, а зокрема MS Excel, SAP, креативний і мислите нестандартно, відповідальний, стресостійкий та пунктуальний, то готуйтеся підкорювати простори всесвіту.

     Сучасні роботодавці дедалі частіше шукають не просто виконавців, а людей, які готові мислити поза шаблонами. Працівник майбутнього повинен бачити «крізь час» й втілювати в життя ідеї, котрі до нього ніхто не пропонував. Звісно, пам’ятаючи при цьому про технологічну грамотність й емоційний інтелект.

Юлія Негода,
доцент кафедри фінансів
НУБіП України

 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook