Круглий стіл "Формування у студентів мовних компетентностей: міжнародний досвід"

October 30, 2017

27 жовтня 2017 року на базі гуманітарно-педагогічного факультету відбувся круглий стіл на тему: "Формування у студентів мовних компетентностей: міжнародний досвід" у рамках проекту наукової роботи "Розробка новітньої концепції іншомовної підготовки різних категорій дорослих у процесі неформальної освіти". В обговорені та обміні досвідом взяли участь студенти, магістри, викладачі кафедр англійської філології, романо-германських мов і перекладу, іноземної філології і перекладу, англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей, соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті та Центр вивчення мов (м. Вроцлав, Польща). Свою презентацію представила доцент кафедри сучасних мов Київського національного торговельно-економічного університету Коротун Олена Олександрівна на тему "Іноземні студенти в українських університетах: мовно-культурний аспект".


Крім того, під час зустрічі присутні мали змогу не тільки послухати цікаві доповіді представників польського Центру вивчення мов, а і обговорити питання, пов’язані з необхідністю удосконалення мовної підготовки студентів, які отримують освіту за програмами подвійних дипломів, приймають участь у міжнародних грантових програмах, програмах обміну та інших заходах, спрямованих на оптимізацію та розширення академічної мобільності. Студенти і викладачі акцентували увагу на тому, що участь у міжнародних освітніх та наукових програмах вимагає наявності високого рівня іншомовної комунікативної компетентності, оскільки саме високий рівень її сформованості дає майбутнім фахівцям змогу ефективно здійснювати іншомовну, міжособистісну та міжкультурну комунікацію.
   

Гості були приємно вражені тим, що в процесі професійної підготовки студентів усіх спеціальностей широко використовуються інноваційні інформаційні технології, які мають безпосередній вплив на всі сфери життєдіяльності сучасного людства. Студенти і викладачі з гордістю зазначили, що саме у нашому університеті, потужним інструментарієм для впровадження інноваційних інформаційних технологій є програмно-інструментальна платформа Moodle, на основі якої створено та активно використовується навчальний портал, що забезпечує інтерактивну взаємодію між усіма учасниками освітнього процесу. 

Інна Савицька,
заступник декана
гуманітарно-педагогічного факультету,
Наталя Арістова,
завідувач кафедри англійської філології,
Ірина Гриценко,
старший викладач кафедри романо-германських
мов і перекладу.

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook