Агрохімічне кредо - «Виробництво повинне базуватися на науці» підтримане Українською асоціацією виробників картоплі

July 25, 2017

 24 липня 2017 року на базі кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва відбувся науково-практичний семінар «Інноваційні системи удобрення картоплі столової», організаторами якого стали Національний університет біоресурсів і природокористування і Українська асоціація виробників картоплі

   Наші партнери з Асоціації, яка об’єднує професійних виробників картоплі, якнайкраще зарекомендували себе на українському й світовому ринку.

   У семінарі взяли участь також представники компаній «Аделаїда», «АДАМА Україна», «Біотех ЛТД», «Агріко Україна», HZPC, «Ропа Україна»та ін. Наряду з організаційними моментами, планами діяльності були розглянуті й обговорені питання впровадження у виробництво сучасних наукових рішень, зокрема з оптимізації живлення рослин картоплі й підвищенні родючості ґрунту.

     Представник компанії "ADAMA" Олаф ван Кампен познайомив присутніх із технологіями вирощування картоплі в Голландії, представив сучасні підходи в системах захисту. Адже ці дві системи – удобрення й захисту – створюють комплекс заходів для досягнення результату – високого врожаю якісної бульби. Його виступ викликав зацікавленість учасників і з питань технологічного забезпечення, і з економічних та ринкових особливостей ведення картоплярства у Голландії.

    Значну увагу було приділено питанню кислотності ґрунтів і потребам у вапнуванні. Виробничники висловили бажання співробітництва з кафедрою агрохімії та якості продукції рослинництва НУБіП у питаннях обстеження ґрунтів і наукового забезпечення меліоративних заходів – підбору й аналізу вапнякових матеріалів, розробки системи застосування хімічних меліорантів.

    Завідувач кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва професор Анатолій Бикін у черговий раз представляв наукову когорту університету. А у доповіді «Лабораторна складова системи застосування добрив» аргументовано довів, що агрохімічні дослідження - основа вирішення питання оптимізації співвідношення трьох основних складових картоплярства: високий урожай якісної продукції – витрати на виробництво – родючість ґрунту.

     Свій виступ наш керівник супроводжував демонстрацією роботи і можливостей кафедральної науково-дослідної лабораторії оптимізації живлення рослин. Основні напрямки її роботи представив завідувач Олексій Тарасенко: лабораторія проводить повне агрохімічне обстеження ґрунту, аналітичні дослідження рослин, продукції рослинництва і добрив. За результатами таких досліджень розробляються і коригуються система застосування добрив, агрохімічні картограми полів, програми збереження й відтворення родючості ґрунту.

     Учасників семінару запросили до сучасної лабораторії моніторингу стану ґрунтів, яка створена на кафедрі сумісно з компанією «АгріЛаб». Тут вони мали змогу ознайомитися з новітніми підходами до обстеження й агрохімічного аналізу ґрунтів, а також елементами точного землеробства.

      День видався наповненим, цікавим, корисним і ще раз показав: Виробництво повинне базуватися на науці.


Доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва
Пасічник Н. А.,

аспірант кафедри Бордюжа І. П.

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook