REEFMC продовжує співпрацю з Лісовою Службою США

May 24, 2017

Протягом останнього часу Регіональний Східноєвропейський центр моніторингу пожеж (REEFMC) провів низку заходів із науково-практичного співробітництва з Лісовою Службою США. 18 травня 2017 року завершилося стажування доцента кафедри лісової таксації та лісовпорядкування Віктора Миронюка, який більше місяця вивчав досвід моделювання динаміки лісових пожеж в штаті Орегон, США під керівництвом відомого фахівця Лісової Служби Алана Ейгера. Протягом стажування було опрацьовано геоінформаційну основу прогнозування ймовірних ризиків пожеж на радіаційно забруднених територіях Чорнобильської зони відчуження.

Дослідження переважно стосувалися моделювання просторово-часового розподілу історичних пожеж, які сталися на території зони відчуження за останні 25 років. Аналогічні дослідження проводяться в США протягом тривалого часу і вже дають свої позитивні результати. Разом зі спеціалістами Університету штату Портленд визначено перспективи продовження цієї співпраці, зокрема дослідження соціально-екологічно аспекту проблеми транскордонних лісових пожеж, які періодично виникають на території України та Білорусії.
Під час перебування в США Віктор Миронюк відвідав низку науко-дослідних установ Лісової Служби США, які розташовані на території Тихоокеанського узбережжя США в м. Портлент, м. Корваліс, м. Пендлетон, познайомимся з лісівничими заходами охорони лісів від пожеж. При цьому були обговорені проблеми взаємного наукового співробітництва з питань використання сучасних ГІС-технологій та даних дистанційного зондування Землі для задач вітчизняної практики охорони лісів від пожеж, інвентаризації лісових ресурсів тощо.

 

Дослідження були обговорені на семінарі кафедри екологічного менеджменту Університету штату Портленд. Одержані результати будуть покладені в основу наукової статті й опубліковані у закордонному науковому журналі.

Сергій Зібцев,

директор Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook