Геймеризація навчального процесу, як інструмент ефективного засвоєння навчального матеріалу студентами

May 18, 2017

Метод навчання в формі гри давно використовується в закладах освіти в країнах з високим рівнем розвитку. Ця методика показала більш високі результати, ніж класичне навчання за старими системами, адже людина краще сприймає інформацію в процесі виконання практичних завдань або ж гри.

Саме ця методика навчання була застосована  в межах проведення лабораторних занять на тему «Стереозйомка місцевості» із дисципліни «Фотограмметрія та дистанційне зондування».

На початку травня 2017 року 3-я група 3-го курсу факультету землевпорядкування, під керівництвом доцента кафедри управління земельними ресурсами  Бутенко Євгена Володимировича, проводила стереознімання елементів заднього двору 6-го корпусу НУБІП, щоб відчути на собі всі аспекти робочого процесу. Для цього знадобилася сучасна цифрова камера та штатив, а також спеціалізоване програмне забезпечення для обробки стереопар та створення 3D зображень.

Використовувалася програма «StereoPhoto Maker English Edition» компанії «Masuji& David Sykes». Це програмне забезпечення придатне виключно для обробки стереопар знімків.

В результаті знімань отримали анагліф-зображення із стереоскопічним ефектом, який можна було спостерігати, одягнувши спеціальні окуляри.

Як відомо, бінокулярний зір дозволяє спостерігати об'ємне зображення предметів місцевості і визначати відстані між цими предметами. Більшість завдань фотограмметрії із більшою точністю і продуктивністю вирішують при використанні пари знімків, яка називається стереопарою. Стереопару отримують із стереоскопічних знімань.

 

Оскільки, об'ємне зображення предметів можна спостерігати не тільки на місцевості, але і на двох плоских зображеннях цих предметів, то його можна побачити неозброєним оком або за допомогою спеціальних оптичних приладів. Просторове сприйняття двох плоских зображень називається стереоскопічним ефектом. 

Стереозображення створене 3-ю групою 3-го курсу факультету землевпорядкування

Фото 3-ї групи 3-го курсу факультету землевпорядкування

 

студентка 3 курсу 3 групи Пономаренко Юлія 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook