Науково-методичний семінар «Методологічні засади економічної оцінки підприємницької діяльності в аграрному секторі»

April 6, 2017

 06 квітня 2017 року на базі економічного факультету кафедрами економіки підприємства ім. проф. І.Н.Романенкапідприємництва та організації агробізнесуекономіки праці та соціального розвитку було проведено науково-методичний семінар на тему: «Методологічні засади економічної оцінки підприємницької діяльності в аграрному секторі»

У ході семінару відбувався обмін інформацією та презентація досліджень учасників з проблем формування концептуальних теоретико-методологічних засад оцінки підприємницької діяльності в аграрному секторі з урахуванням сучасних тенденцій, реалій та подальших перспектив. На заході були присутні представники наукових установ та вищих навчальних закладів України.
Відкриваючи засідання, декан факультету Анатолій Діброва, привітав учасників семінару, зазначивши значне теоретико-методологічне та практичне значення проблем оцінки підприємницької діяльності, які залишаються як актуальними, так і дискусійними. Саме такі зустрічі забезпечують можливість колективного обговорення фахівцями проблемних питань та вироблення спільної думки.
Від керівництва університету з привітальним словом до учасників семінару звернувся проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку НУБіП України Вадим Ткачук, який також відзначив важливість таких зустрічей, які надають можливість відкритого обговорення й обміну думками між провідними науковцями.
Від колективу вчених ННЦ «Інститут аграрної економіки» НААН України учасників семінару привітав його директор Юрій Лупенко, який відзначив, що такі спільні семінари стали доброю традицією відкритого обговорення найбільш актуальних питань розвитку аграрної сфери України.
Значний інтерес в учасників семінару викликав виступ академіка НААН України Миколи Маліка, присвячений теоретичним аспектам сутності підприємництва та економічної оцінки підприємницької діяльності, аналізу вітчизняних й зарубіжних методологічних підходів щодо її визначення.
 
Завідувач кафедри підприємництва та організації агробізнесу професор Микола Ільчук презентував доповідь, в якій було розкрито сучасні методичні підходи оцінки підприємництва аграрної сфери в кризовому економічному середовищі. Доповідь викликала жваву дискусію серед учасників заходу.
Надзвичайно цікава доповідь про еколого-економічні підходи оцінки господарської діяльності в аграрному секторі із застосуванням комплексного інтегрального підходу щодо її визначення була представлена завідувачем кафедри економіки підприємства ім. проф. І.Н.Романенка професором Світланою Рогач.
У доповіді професора Олександра Захарчука було розкрито вплив недооцінки основних засобів на фінансові результати підприємницьких структур та обґрунтовано пропозиції запровадження практики їх постійної переоцінки через вдосконалення нормативно-правового й методичного забезпечення.
Професор кафедри економіки підприємства Кам’янець - Подільського національного університету ім. І.Огієнка Наталія Мазур, у своїй доповіді, зосередила увагу присутніх на методиці оцінки ефективності використання трудового потенціалу підприємства як важливої складової підприємницької діяльності.
Усі доповіді учасників семінару супроводжувались низкою запитань та наукових дискусій, що свідчить про своєчасність проведення даного науково-методичного заходу. Методичні підходи оцінки ефективності підприємницької діяльності в аграрному секторі, що були обговорені на заході в подальшому знайдуть своє застосування в наукові роботі та навчальному процесі.
Тетяна Гуцул,
доцент кафедри економіки підприємства 
ім. проф. І.Н. Романенка економічного факультету, 
секретар семінару

 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook