Практичні заняття на факультеті харчових технологій: не тільки дегустуємо, але й досліджуємо

December 1, 2016

З метою підвищення якості проведення практичного навчання студентів та відповідно до наказу ректора від 11.11.2016 р. за №1099, на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК 25 листопада було проведено показове лабораторне заняття з дисципліни «Технологія галузі».

 

 

Доцентом кафедри технології м'ясних, рибних та морепродуктів Оксаною Штондою для студентів 4 курсу була проведена  лабораторна робота на тему: «Визначення ефективності теплової обробки ковбасних виробів». Метою даної роботи було вивчити методи контролю дотримання термічних режимів при виробництві ковбасних та кулінарних виробів. Для цього студентами проводились дослідження з різними видами ковбасних виробів та копченостями.

 

 

На відкрите лабораторне заняття завітали керівництво факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК – декан Лариса Баль-Прилипко, заступник декана Наталія Слободянюк, завідувачі кафедр, завідувачі лабораторіями та майстри виробничого навчання.

 

Для формування цілісного уявлення про сукупність правил і певних принципів, які використовуються під час визначення якості харчової сировини, напівфабрикатів та готової продукції на підприємстві, передбачено проведення досліджень за різними методиками, які і відпрацьовуються у лабораторії харчових технологій Національного університету біоресурсів і природокористування України на новітньому обладнанні (водяна баня та фотоелектрокалориметр), які нещодавно були придбані за підтримки керівництва факультету.

 

Загалом, лабораторне заняття, було проведено на достатньому методичному рівні, із використанням лабораторних приладів та додаткових презентативних матеріалів. Також була досягнута основна мета лабораторного заняття – закріпити на практиці у студента здобуті ним теоретичні знання отримані на лекціях та під час самостійної роботи.

Ірина Веретинська,

асистент кафедри технології м'ясних,

рибних та морепродуктів

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook